Perşembe, Eylül 19, 2024

Sanayiciden genç işçiye eğitim desteği

Ekonomide yüksek oranlı genç işsizlik sorunu çerçevesinde ihtiyaç duydukları ara elemanları bulmakta zorluk çeken sanayicilerin çözüm arayışı sürüyor. Bu doğrultuda imalat sanayinde ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik girişimlerde bulunan Terbay Makina, yerel yönetimlerden sonra mesleki eğitim veren kuruluşlarla iş birliğine yöneldi. Terbay Makina ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, sanayici ihtiyaç duyduğu genç işçilerin eğitimine katkı sağlayacak. 


“En büyük sorun nitelikli iş gücü eksiği”

Makine alanında teorik ve pratik eğitim veren ve teknikerler yetiştiren İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’yla yaptıkları işbirliğini değerlendiren Terbay Makina AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak, nitelikli iş gücü noksanlığının, istihdam edecek işçi bulamamanın endüstri kuruluşlarının en büyük sorunu olduğunu belirtti. Ara eleman sorununa çözüm ararken işsizlik sorununa yerel anlamda çözüm üretmek için hizmet veren belediyelerle iş birliği yaptıklarını anlatan Baysak, “İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile iş birliğimizin olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz” dedi.


“Aileleri ve gençleri teşvik edecek kamu spotları hazırlamalıyız”

İmzaladıkları protokol uyarınca İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa projeler geliştirebileceklerini ve etkinlikler düzenleyebileceklerini belirten Terbay Makina AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tercan da “Sanayinin ihtiyaç duyduğu gençlerin yetiştirilmesi için, eğitim içeriklerinin hazırlanmasında elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız” diye konuştu. Tercan, “Gençleri ara eleman, kalifiye eleman olmaya yönlendirmek için ailelere, gençlere yönelik kamu spotları hazırlamalıyız, üniversite mezunu işsiz olmak yerine, kalifiye eleman olarak sanayide iş bulabileceklerini anlatmalıyız” görüşünü dile getirdi.


“Ders içeriklerini sektörle entegre şekilde hazırlıyoruz”

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan ise organize sanayi ve serbest bölgeleriyle gelişime çok açık, sanayileşme alanında da güçlü bir kent olan İzmir’de artan ara eleman ihtiyacını karşılamanın önemine dikkat çekti. Sektörlerin ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirirken ders içeriklerini ve programlarını sektörlerin beklentilere uygun, onlarla entegre şekilde oluşturduklarını anlatan Prof. Dr. Küçükaltan, “Mesleki eğitim veren kurum olarak İzmir’in ara eleman açığını kapatmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM