Cuma, Ekim 18, 2024

DEÜ Rektörü Hotar büyükelçi olarak atandı 

DEÜ Rektörü Nükhet Hotar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atama kararları 16 Şubat 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Akdeniz İçin Birlik (AİB) Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilciliği’ne Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar atandı. Ayrıca Hotar’a Büyükelçilik ünvanı verildi.


“Ülkemizi uluslararası kuruluşta temsil etmenin heyecanı içindeyim”

Hotar, atama kararının ardından sosyal medya hesabı üzerinden Hotar, “Bir süreden beri Cumhurbaşkanımızın onurlandırmasıyla tarafıma tevdi edileceğini bildiğim ‘büyükelçilik’ ünvanı ve Akdeniz İçin Birlik genel sekreter yardımcılığı görevi, şahsımda büyük bir mutluluk oluşturdu. 15 Temmuz 2018 tarihinde yine Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne atanmış idim. Önce öğrencisi sonrasında öğretim üyesi olduğum üniversitenin ilk kadın rektörü olmanın gururunu da büyük bir sorumluluk duygusu ile taşımaktayım. Görevden ayrılmanın burukluğu ancak ülkemizi uluslararası stratejik öneme sahip bir kuruluşta üst düzeyde temsil edecek olmanın heyecanı ve sevinci içindeyim. Bu duygularla  Cumhurbaşkanımıza en derin şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğrenci ve çalışma arkadaşlarıma başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. 


10 ülkeye yeni büyükelçi ataması

Resmi Gazete’de yayımlanan diğer atama kararları ise şöyle; İslam İşbirliği Teşkilatı Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’ne Cenk Uraz,  Tunus Büyükelçiliği’ne eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve Beyoğlu eski Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,   Kuzey Makedonya Büyükelçiliği’ne Fatih Ulusoy, Slovakya Büyükelçiliği’ne Dış Politika Danışma Kurulu üyesi Erkan Özoral,  Portekiz Büyükelçiliği’ne Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Haldun Koç, Cibuti Büyükelçiliği’ne Erdal Sabri Ergen, Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne 4 dönem AK Parti Milletvekilliği yapan eski başbakan yardımcısı Emrullah İşler, Dominik Büyükelçiliği’ne Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı Emriye Bağdagül Ormancı, Somali Büyükelçiliği’ne Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Alper Aktaş, Çad Büyükelçiliği’ne Amerika Genel Müdür Yardımcısı Cem Utkan ve  Gambiya Büyükelçiliği’ne Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Fahri Türker Oba atandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM