Pazar, Eylül 8, 2024

İzmir ekonomisinde yoğun mesai başlıyor

İzmir’in ekonomi gündemi 26 Şubat Pazartesi günü ile başlayan haftada yoğun bir mesai yapacak. İzmir iş dünyasında söz konusu haftada İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin de aylık olağan meclis toplantıları gerçekleştirilecek. 

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen 36’ncı Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı 28 Şubat Çarşamba günü Swissotel Büyük Efes İzmir’de gerçekleşecek. Toplantıya, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay konuk konuşmacı olarak katılacak. İki aday, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala, seçim öncesi iş dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya gelecek.


Ege KOBİ’leri İzmir’de buluşuyor

Ekonominin önemli ve itici gücü olan kobilerin sorunları, ihtiyaçları ve çözüm önerileri KOBİ Zirvesinde ele alınacak. Zirve, Ege Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (EGEKOBİDER) tarafından 28-29 Şubat tarihlerinde Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi, HDİ Sigorta, Folkart, Ege Kobi A.Ş. destekleriyle gerçekleştirilecek. Zirvede güçlü STK ve markaların katılımıyla ziyaretçiler dolu dolu 2 gün geçirecekler. 8 oturumla 40 uzman konuşmacının katıldığı zirvede ayrıca yapılacak olan ‘İş Köprüsü’ etkinliğiyle markalar hizmet ve mallarını ziyaretçilerle buluşturacaklar, iş birliği ve fırsatlar gerçekleştirecekler. Zirvenin Konuları; Finansa Erişim, İz Peşinde, Yetenek Kazanımı ve İstihdam, Dijitalleşme ve Yapay Zeka, Tarım Kobilerinde Bugün-Yarın, İş Köprüsü Görüşmeleri ve zirve finalinde değerli tiyatro sanatçısı Yüksel Ünal’ın gösterisi yer alacak. Zirve, 28 Şubat’ta Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 10.00’da kayıtla başlayacak.


Veri takviminde başka neler var?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 26 Şubat Pazartesi günü Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini açıklayacak. 27 Şubat Salı günü ise TCMB Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemleri ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını paylaşacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 28 Şubat Çarşamba günü Dış Ticaret İstatistikleri ve Ekonomik Güven Endeksini açıklayacak. TÜİK 29 Şubat Perşembe günü ise Hizmet Üretici Fiyat Endeksi ve Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verilerini duyuracak. Aynı gün içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Yönetim; Faaliyet Tablosu, Nakit Kaynak ve Kullanımları Tablosunu paylaşacak. TCMB, Aylık Para ve Banka İstatistikleri ile Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak. 1 Mart Cuma günü TCMB, TCMB Analitik Bilanço verilerini duyuracak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM