Cumartesi, Temmuz 27, 2024

GEBKİM OSB istihdam katkısını artırmayı hedefliyor

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KOUKAGEM) koordinasyonunda yürütülen Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF), 26-27 Şubat 2024 tarihlerinde 15 üniversitenin paydaşlığında gerçekleşti. 

GEBKİM Kimya İhtisas OSB’nin altın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte sektör liderleri ve geleceğin profesyonelleri buluştu. MARMARAKAF ile yerel istihdama daha fazla katkı sağlamak istediklerini belirten GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, “Sanayiciler olarak kimya sektörümüzün ve ülkemiz ekonomisinin geleceğinin şekillenmesinde eğitimin çok önemli bir rol üstlendiğinin bilincindeyiz” dedi.


“Bölgesel istihdamı güçlendirmek için çalışmalar devam ediyor”

Gençlere günümüz koşullarının gerektirdiği bilgi, donanım ve yetenekleri kazandıran bir eğitim anlayışı ile ilerleme kaydedileceğine inandıklarını söyleyen Aracı, “GEBKİM olarak Kocaeli’nin sanayi ekosistemine, üretim, ihracat ve istihdamına yaptığımız katkıyı ilerleyen dönemde daha da artırmak hedefindeyiz. GEBKİM Vakfımızın eğitime kazandırdığı GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, nitelikli mesleki eğitimde örnek bir okul haline geldi. Diğer taraftan Yeşil Mutabakat, dijitalleşme, uluslararası mevzuatlara uyum gibi konularda firmalarımıza rehberlik etmek amacıyla kurduğumuz GEBTEK Teknoloji Geliştirme Merkezi, bölgesel istihdamı güçlendirmek için de çalışmalarına devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM