Pazartesi, Eylül 16, 2024

TÜSİAD Girişimcilik Kampı ‘iş birliği’ temasıyla gerçekleşti

Gençlere ve erken aşama girişimlere ‘iş fikri, şirketleşme ve büyüme’ aşamalarına özel olarak kurgulanmış eğitim, mentorluk ve iş dünyası ile etkileşim desteği sağlayan kapsamlı bir girişimcilik programı olan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! kapsamında hayata geçirilen hızlandırma programının Girişimcilik Kampı, 26 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. ‘İş birliği ve Adaptasyon’ ana teması çerçevesinde gerçekleştirilen kampa 14 ekibin yanı sıra konusunda uzman 50’ye yakın konuşmacı katıldı.


Ekipler 5 aşamalı değerlendirme sürecine girdi

Ölçeklendirilebilir, sürdürülebilir ve globalleşme potansiyeli olan erken aşama girişimlere yönelik kurgulanan hızlandırma programı kapsamında 5 aşamalı değerlendirme sürecini başarıyla geçen 14 ekip, yoğun kamp sürecini başarıyla tamamladı. Son gün TÜSİAD’da gerçekleştirilen sunum gününde 14 ekip girişimlerini TÜSİAD üyelerine sundu, sunumların ardından seçilen 10 ekip TÜSİAD üyeleriyle 2 buçuk ay boyunca çalışma fırsatı yakaladı.


Kampta sürdürülebilir girişimcilik ele alındı

6 gün süren kampta girişimciler, iş modeli doğrulamadan sürdürülebilir girişimciliğe, yurt dışına açılmadan etkin sunum tekniklerine kadar farklı konularda eğitim aldı. Kamp sırasında yapılan atölye çalışmalarında iş fikri sunumlarını geliştiren adaylar, girişimcilik ekosisteminden birçok isimle de tanışma imkânı yakaladı.

KAYNAKTÜSİAD
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM