Perşembe, Eylül 19, 2024

“Suudi Arabistan ile ticareti 30 milyar dolara çıkaracağız”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: 2024, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ekonomik ilişkilerde altın bir yıl olacak


Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikili görüşmeler gerçekleştirmek ve fuar açılışlarına katılmak amacıyla Suudi Arabistan’a iki günlük ziyaret gerçekleştirdi. Bu kapsamda Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nce (MÜSİAD) Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirilen 27. IBF Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu kapsamında düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na da katıldı. Fuarın açılışında konuşan Bolat, Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret hacmindeki artışın süreceğini belirterek, “2024, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ekonomik ilişkilerde altın bir yıl olarak yerini alacak. Orta vadede 10 milyar dolar, uzun vadede de 30 milyar dolarlık karşılıklı ticaretimiz için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Fuara katılımının ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bolat, “Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Majid Al Kasabi ile MÜSİAD tarafından organize edilen Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nın açılış törenine katılım sağladık. Bu önemli fuarı, Türkiye’nin dış ticaret hacmini artırma ve Türk ürünlerinin global pazarlardaki varlığını güçlendirme misyonuyla yola çıkan en önemli organizasyonlardan biri olarak görüyoruz. Türk ihracatçılarının ürünlerini, doğrudan uluslararası alıcılarla buluşturarak yeni iş birlikleri kurmak ve mevcut ticari ilişkileri güçlendirme imkânı sağlayan tüm etkinliklerde bulunarak Türkiye’nin inovasyon kapasitesini ve yüksek teknolojiye dayalı üretim yeteneklerini sergilemek gayretindeyiz. MÜSİAD Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nın, Türk ekonomisine ve ihracatçılarımıza sağladığı destekle, her yıl daha da büyüyerek ülkemizin ticaretine ve ekonomisine katkı sağlayacağına yürekten inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.


“Suudi Arabistan ile karşılıklı yatırımlar devam edecek”

Öte yandan Yerleşik Müteahhitlerle İşbirliği Toplantısı’na da katılan Bolat, Suudi Arabistan ile karşılıklı yatırımların devam edeceğini belirtti. Bolat, konu ile alakalı sosyal medya hesabından şu açıklamalara yer verdi: “Suudi Arabistan 2030 Vizyonu çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan toplam 3 trilyon dolarlık yatırım ve müteahhitlik projelerinden küresel ölçekte saygınlığını kanıtlamış firmalarımızın da arzu edilen payı almaları adına Al-Falih’in teşvik edici yönlendirmeleri ve gösterdiği yakın iş birliğini, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin gelecek vizyonu açısından çok kıymetli buluyorum. Önümüzdeki dönemde gerek karşılıklı yatırımlar gerekse de müteahhitlik hizmetlerinin, ikili ekonomik ilişkilerimizin başlıca unsurları arasında yer almaya daha da güçlü bir şekilde devam edeceğine yürekten inanıyorum.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM