Cuma, Eylül 20, 2024

Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde değişiklik

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 6 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre,  İnternet haber siteleri için Genel Kategoride bulunanlarında en fazla dört adet fikir işçisi çalıştırma yükümlülüğü getirildi. Ayrıca, internet haber sitelerinde iletişim fakültelerinden mezun şartı,  diğer fakültelerin iletişimle ilgili bölümlerinden ve iletişim alanında yüksek lisans veya doktora programlarından mezun olarak değiştirildi. 

Öte yandan, gündüz öğretimi ile başka bir ilde ikinci öğretim (açık ve uzaktan eğitim hariç) öğrencisi olanlar, askerlik hizmetini yapmak üzere silahaltına alınanlar ile ücretsiz izin kullananlar fikir işçisi kadrolarında yer almayacakları belirtildi. 

İnternet haber siteleri hakkında asgari ziyaretçi trafik şartıyla ilgili durdurma ve yeniden devam etme işlemleri, en az 7 gün veya ay içerisinden en az 16 güne olara değiştirildi. Bu süre zaafında sitenin belirlenen unsurları yerine getirilip getirilmediği incelenecek. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM