Perşembe, Eylül 19, 2024

Cazın ekolü İzmir’de

55 yıllık caz grubu ‘Embryo’, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında İzmirli dinleyicileriyle buluşuyor


İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği, ‘Embryo’ ile devam ediyor. İzmirli caz dinleyicileri, 18 Mart 2024 pazartesi günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) küçük salonda, 1969 yılında Christian Burchard, Edgar Hofmann ve Lothar Meid tarafından kurulan, değişen, gelişen ve caz müziğinde bir ekol haline gelen Embryo ile buluşma fırsatı bulacak.


Atölye yapacaklar

Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile gerçekleşecek ‘Embryo Live’ konserinde, kurucusu Christian Burchard’ın vefatından sonra grubu devralan kızı Marja Burchard yönetimindeki Embryo uzun geçmişlerini hatırlatan bir program sunacak. Jan Weissenfeldt, Maasl Maier, Jakob Thun ve Marja Burchard oluşan Embryo, 19 Mart 2024 Salı günü İKSEV’de bir atölye de yapacak.


Moncef Genoud ve Arkadaşları 15 Mart’ta sahne aldı

İKSEV’in İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İtalya Konsolosluğu, Institut français Türkiye – İzmir, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Slovakya Başkonsolosluğu ve İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu iş birliği ile düzenlediği 31. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde peş peşe hareketli konserler yaşanıyor.  İsviçre’nin en tanınır caz piyanistlerinden Moncef Genoud ve Arkadaşları, 15 Mart 2024 tarihinde AASSM küçük S-salonda bir konser verdi. İzmir İsviçre Fahri Konsolosluğu iş birliği ile gerçekleşen konserde Moncef Genoud, Timothy Verdesca, Yannick Barman ve Yoann Schmidt, izleyenlerin karşısında çıktı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM