Cumartesi, Nisan 27, 2024

İzmir ve Türkiye’de yoğun ekonomi mesaisi

İzmir ve Türkiye’yi yeni haftada yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. İzmir, 18 Mart ile başlayan haftada fuar, açılış ve toplantılara ev sahipliği yapacak. Bergama’da 2,5 milyon metrekare alana sahip ve tamamlandığında 20 bin kişiye istihdam sağlaması hedeflenen Batı Anadolu Serbest Bölgesi 18 Mart Pazartesi günü açılacak. Açılış törenine Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat katılım sağlayacak. 

İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası iş birliğiyle 20 Mart Çarşamba günü düzenlenecek olan ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Toplantısı’ AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Merkezi İzmir’de bulunan ESAS Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi ve Ege Kalkınma Derneği tarafından düzenlenen ESAS EXPO | Savunma Sanayi ve Teknoloji Fuarı, 19-21 Mart 2024 tarihleri arasında İzmir Tepekule Kongre Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


Veri takviminde neler var?

Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefine ulaşmasında önemli rol oynayacak ‘Türkiye Sektörel Düşük Karbonlu Yol Haritaları Projesi’, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası iş birliğinde tamamlandı. Proje kapsamında oluşturulan ‘Sektörel Raporlar’ın tanıtım töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımlarıyla 18 Mart Pazartesi günü saat 10:30’da Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 18 Mart Pazartesi günü Konut Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak. TÜİK 20 Mart Çarşamba günü ise Tüketici Güven Endeksi, Motorlu Kara Taşıtları ve Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini duyuracak. 21 Mart Perşembe günü TÜİK Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi verilerini paylaşacak. TÜİK 22 Mart Cuma günü Türkiye Yaşlı Profili Araştırması, Dış Ticaret Endeksleri ve Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini duyuracak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM