Pazartesi, Eylül 16, 2024

Freeze Dry Mach, sektörde globalleşmeyi hedefliyor

SMC Tasarım Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin markası olan Freeze Dry Mach, dondurarak kurutma makinelerinin üretimini ve ihracatını gerçekleştirerek sektörde katma değer oluşturuyor

GÜLCİHAN ALTINKAYA

Meyve ve sebzeleri çok soğuk derecelerde dondurarak kurutma yöntemi yani freeze dry, dünyada hızla artış gösteriyor. SMC Tasarım Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin markası olan Freeze Dry Mach, dondurarak kurutma makinelerinin üretimini ve ihracatını gerçekleştirerek sektörde katma değer oluşturuyor.  

SMC Tasarım Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin markası olan Freeze Dry Mach, dondurarak kurutma makinelerinin üretimini ve ihracatını gerçekleştirerek sektörde katma değer oluşturuyor. SMC Tasarım Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ortağı Serkan Kılıç, ileri teknoloji üreten bir firma olarak müşteri verimliliğini, karlılığını ve iş güvenliliğini artırmaya yönelik hedefleri ile çalıştıklarını söyledi. Firmanın, müşterilerinin yanı sıra çalışanları, iş ortakları ve ülke ekonomisi için sektöründe küresel bir oyuncu olma hedefiyle çalışmalarına devam ettiğini belirten Kılıç, “Sahip olduğumuz diğer grup şirket çalışma alanlarımızda, donuk gıda üretiminde Türkiye’de 64 ilde 50 bin Horeca noktasına hizmet veriyor ve 18 ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi. Kılıç, ülkemizde yetişen meyveleri freeze drying prosesinde işleyip Almanya, Fransa, İngiltere, ABD gibi ülkelere ihraç etmenin ülke ekonomisi ve yatırımcılar için büyük bir fırsat kapısı oluşturduğunu belirtti.


“Sektörde dünya lideri konumuna ulaşmayı ilke ediniyoruz”

Sağlıklı gıda üretiminde Türkiye’de 16 bin noktaya hizmet verirken 12 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini dile getiren Kılıç, “Sağlıklı gıda satış-pazarlama alanında da kendine ait markaların freze dry fason üretimi ve global markaların distribütörlüğü noktasında hizmet veriyoruz. Freeze Dry Mach ürettiği makinalarda; teknolojisindeki benzersizliği, endüstriyel tasarımı, proses ve çalışma prensibindeki avantajları, sahip olduğumuz bin 600’ün üzerinde freeze dry ürün reçetesi ile en yüksek verimi sağlaması noktasında öne çıkıyoruz. Bu kombinasyon, Ar-Ge alanındaki yatırımlarımız ile birleştiğinde sektörde dünya lideri konumuna ulaşmayı ilke ediniyoruz” diye konuştu.


Ürünlerin taze görünümü ve lezzeti korunuyor

Sektörün sadece bir alanına makina satışı desteklemekle kalmayıp, yatırımcıların tüm proseslerine ticari partnerlik desteği sunduklarını aktaran Kılıç, “Grup firmalarımız sayesinde yatırımcıya yalnızca freeze dry makinası değil, üretim tesisi projelendirmesi, işlenecek ürünlerin reçetesi hakkında eğitim, satış pazarlama faaliyetlerinde hali hazırda pazarlarını açarak destek ve yatırım destekleri ile ilgili de danışmanlık hizmeti veriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Kılıç, freeze dry uygulamasının faydalarını ise şöyle sıraladı: “Freeze dry işlemi, ürünleri dondurarak suyunu çıkarır ve bu sayede ürünlerin raf ömrünü uzatır. Dondurularak kurutma işlemi, ürünlerin besin değerini korur, çünkü düşük sıcaklık ve vakum kullanılarak yapılır, bu da besin maddelerinin oksidasyon veya bozulma riskini azaltır. Freeze dry işlemi sayesinde ürünlerin taze görünümü ve lezzeti korunur, çünkü dondurularak yapılan proseste su uzaklaşırken meyvenin yapısına zarar vermeden gerçekleştirir. Bu da gıdaların orijinal formunu ve tadını muhafaza etmiş olur.”


“Ürünlerin uzun ömürlü olması ve hafif olmaları avantaj sağlıyor”

Freeze dry ürünleri ve makinalarının sektörde oldukça rağbet gören gıda makinaları olarak yerini aldığını söyleyen Kılıç, “Dondurularak kurutulmuş meyve ve makina ürünlerimizi ithal etmek bizleri son derece memnun ediyor. Ancak ülkemizde yetişen kaliteli meyveleri freeze drying prosesinde işleyip Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, gibi ülkelere ihraç etmek sadece bizler için değil hem ülke ekonomisi hem de yatırımcılar için büyük bir fırsat kapısı oluşturuyor. Dondurarak kurutulmuş ürünler genellikle gelişmiş ülkelerde popüler olarak gözükse de ürünlerin uzun ömürlü olması ve hafif olmaları avantaj sağlıyor. Bu tür ürünler genellikle askeri kullanım, outdoor aktiviteleri, kampçılık ve acil durum hazırlıkları gibi alanlara da hitap ettiği için birçok ülkenin olmazsa olmazı noktasına geliyor” dedi. 


Endüstri ile yakın iş birliği içinde çalışıyor

Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de rekabetin mevcut olduğunu belirten Kılıç, “Rekabetin olmasından keyif duyan bir marka haline geldik. Biliyoruz ki sektöre yön veren, kendini yenileyebilen aynı zamanda geliştirebilen bir oluşum sektörün öncüsü haline gelir. Bu nedenle Freeze Dry Mach, global pazarda katma değeri yüksek ürünler üretebilmesi, dijital dönüşümü yakalayabilmesi ve sürdürülebilmesi sahip olduğu mühendislik yeteneği ve kalifiye iş gücü ile üretim çözümleri sunuyor. Sadece gıda alanında değil, aynı zamanda kimya, otomotiv, savunma, müzecilik ve uzay teknolojisi gibi sektörlere hizmet veriyoruz. Endüstri ile yakın iş birliği içinde çalışan Freeze Dry Mach, üretkenliği optimize etmek için endüstriye özel çözümler geliştirmeyi de amaçlıyor. Birçok endüstrinin kendine has gereksinimlerini önemsiyor ve bu konuda yeni fikirler geliştirip uygulamaya alıyoruz. Bu da bizi zinde ve enerjik tutuyor” diye konuştu.

Firma olarak amaçlarına değinen Kılıç, şu ifadeleri kullandı: “Kuruluşundaki amaçların gereklerini yerine getirerek; küresel pazarda paydaşları için yarattığı değerler ile sürdürülebilir büyümesini koruyan, rekabet gücü ile tercih edilen, güven duyulan, çevreye ve geleceğe duyarlı sektöründe global anlamda önde gelen bir firma olmayı amaçlıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM