Pazartesi, Ekim 21, 2024

Taşıt kredilerinde vade sınırı değişti

para

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taşıt kredilerine ilişkin sınırları değiştirdi. BDDK’nın konu ile ilgili kararına göre kredi sınırları yeniden belirlendi.

Karara göre kredilerde vade sınırı, değeri 1 milyon 600 bin TL ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 48 ay, 1 milyon 600 bin ile 3 milyon TL aralığındaki taşıtlarda 36 ay, 3 milyon ile 4 milyon TL aralığındaki taşıtlarda 24 ay,
4 milyon ile 5 milyon TL aralığındaki taşıtlarda 12 ay vadeli olacak.

BDDK’nın açıkladığı kararda “Kredi Yönetmeliğinin 12’nci maddesinin ikinci fıkrası ile Finansal Kurumlar Yönetmeliğinin 11/A maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen taşıt teminatlı krediler hariç, tüketicilere binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranının; Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin TL ve altında olan taşıtlar için yüzde 70’i aşamamasına karar verildi. Nihai fatura değeri bir milyon 600 bin TL’nin üzerinde olup 3 milyon TL’nin üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde 50’yi aşamamasına, nihai fatura değeri 3 milyon TL’nin üzerinde olup 4 milyon TL’nin üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde 30’u aşamamasına karar verildi. Nihai fatura değeri 4 milyon TL’nin üzerinde olup 5milyon TL’nin üzerinde olmayan taşıtlar için ise yüzde 20’yi aşamamasına, nihai fatura değeri 5 milyon TL’nin üzerinde olan taşıtlar için yüzde 0 olarak belirlenmesine ve bu kararın Kuruluş Birliklerine duyurulmasına ve kurumun internet sitesinde yayımlanmasına karar verildi” ifadelerine yer verildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM