Cuma, Eylül 20, 2024

Türkiye’nin gündemi seçim ve işsizlik olacak

İşsizlik

Türkiye ekonomi gündemi yeni haftada hareketli geçecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 25 Mart Pazartesi günü İşgücü İstatistiklerini açıklayacak. Öte yandan 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel seçimleri ise ülke gündemini oluşturan önemli başlık olacak. TÜİK 27 Mart Çarşamba günü İstatistiklerle Yaşlılar verilerini açıklayacak. TÜK, 28 Mart Perşembe günü İşgücü Maliyet İstatistikleri ve Ekonomik Güven Endeksini duyuracak. TCMB ise Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini paylaşacak. TÜİK, Bitkisel Ürün Denge Tabloları, Dış Ticaret İstatistikleri ve Hizmet Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. 


Türkiye seçime gidiyor

Türkiye 31 Mart’ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gitmeye hazırlanırken, yerel seçimlere 1 hafta kalırken, takvim ise işlemeye devam ediyor. Döküm ve dağıtımına 29 Şubat Perşembe günü başlanan seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı yarın tamamlanacak. Seçmenler bilgi kağıtlarını yanlarında getirmek zorunda olmayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçime katılabilecek partileri açıklamıştı. Yener, yerel seçimlere 36 siyasi partinin katılabileceğini söylemişti. Kesinleşen listeye göre, Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne 34 siyasi parti katılacak.


İzmir’in gündemi yoğun

Yeni haftada İzmir’i de yoğun bir gündem bekliyor. 25 Mart Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019-2024 dönemindeki 5 yıllık icraatlarını ve bu döneme ilişkin değerlendirmelerini paylaşacak. İzmir Ticaret Borsası aylık olağan meclis toplantısı 26 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın aylık olağan toplantısı ise 28 Mart Perşembe günü yapılacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın mart ayına ilişkin meclis toplantısı 25 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek. İzmir Ticaret Odası’nın aylık olağan meclis toplantısı ise 27 Mart Çarşamba günü düzenlenecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM