Pazar, Nisan 28, 2024

Toplantı notu tutan temsilci kavramı yok oluyor

Türkiye’nin teknolojiyi en etkin şekilde kullanan ülkeler arasında yer alması için şirketler çalışma koşullarını buna göre adapte etmeye devam ediyor. Satışın, zaman geçtikçe dijitalleşen bir süreç haline geldiğini belirten Ekmob CTO’su Hakan Bıyıklıoğlu, “Yeni yetişen nesil artık teknolojiyi dahil etmeyen süreçlerde bulunmak istemiyor. Müşterileriyle yaptıkları toplantı sonrasında not giren, notlarını bilgisayarında tutup, raporlarını yöneticilere gönderen satış temsilcileri kavramı artık yok oluyor. Bunun yerine satış temsilcilerinin toplantı notlarının hiç bir manuel işleme gerek kalmadan yöneticilere gönderildiği ve hatta bunların gelecekle ilgili forecast’ler, planlar, aktiviteler üretildiği, teknolojiye adapte olmuş satış temsilcileri sahada yer almaya başladı” diye konuştu.


“Yapay zeka satış alanında devrim yarattı”

Yapay zekanın satış alanında adeta devrim yarattığını vurgulayan Bıyıklıoğlu, “Yapay zeka destekli satış araçları, satış temsilcilerine müşteri etkileşimlerinde derinlemesine rehberlik ederek daha kişiselleştirilmiş ilişkiler geliştirmelerine olanak tanıyor. Aynı zamanda, yapay zeka satış süreçlerini otomatikleştirme yeteneğiyle öne çıkıyor. Bu sayede iş yükü azalırken verimlilik artıyor ve satış ekipleri kritik görevlere daha fazla odaklanabilir” ifadelerini kullandı. 

Bu durumun da şirketlerin daha fazla satış yapmasını ve müşteri memnuniyetini artırmasına uygun zemini hazırladığını aktaran Bıyıklıoğlu, “Bu şirketlere hem avantaj hem de dezavantaj getiriyor. Teknolojiye uyum sağlayan ve gerekliliklerini yerine getiren firmalar pazar paylarını korumak ve arttırmak yolunda avantaj sağlarken, uyum sağlayamayan firmalar için hayat çok daha zor hale gelecek” açıklamasında bulundu.  


Türkiye, yapay zeka endeksinde 47. sırada

Bankacılık, e-ticaret, lojistik gibi alanlarda teknolojinin etkin kullanım örneklerinin görülebileceğini ifade eden Bıyıklıoğlu, “Yapay zeka da günümüzde kullandığımız birçok teknoloji aracına entegre edilerek aktif olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye’deki birçok girişim, ürünlerini yapay zeka ile entegre ederek veya doğrudan yapay zeka odaklı iş modelleri geliştirerek bu alanda ilerliyor. Türkiye, Uluslararası Yapay Zeka Endeksi’nde 160 ülke arasında 47’nci sırada yer alıyor. Bu durum, Türkiye’nin yapay zeka alanında Ar-Ge faaliyetlerini, yenilikçi projeleri destekleyerek ve nitelikli uzmanları yetiştirerek daha da geliştirebileceğini gösteriyor” şeklinde dile getirdi.  

Türkiye’nin yapay zeka alanındaki gelişiminin hızla ivme kazandığını söyleyen Bıyıklıoğlu, “Hükümetin ve özel sektörün yapay zeka konusundaki yatırımları, ülkenin bu alandaki yetkinliklerini artırmakta olduğunu açıkça gösteriyor. Bu durum, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki uluslararası rekabet gücünü artırmak için büyük bir fırsat sunuyor” dedi.

KAYNAKEkmob
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM