Pazar, Mayıs 19, 2024

Yerel basını Siirt’te Cumhur Bey’le tanımıştım  

Geçenlerde bu sütunda İzmir’de kaleme aldığım dört kitaptan bahsetmiştim. Bu defa gazete ve televizyon etkinliklerimden söz edeceğim. Bir ara da bu sütunlarda “Ben gazeteci değilim” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Evet, ara ara profesyonel olarak da medyada bulundum ama şimdi ne kadar aktif olsam da profesyonel değilim. Fakat gazetecilik insanın üzerine öyle bir yapışıyor ki anlatamam.  

×××

İzmir’e temelli yerleşeli iki ay sonra sekiz yıl dolmuş olacak. 57 yıl yaşadığım tempolu dünya mega metropolü İstanbul sonrasında avare kasnak gibi yavaş İzmir’e alışmak kolay olmadı. Hakikaten de yavaş bir şehir İzmir. Fakat o yavaşlık bana göre değildi. Bu arada İstanbul ve Ankara’dan da ayağımı kesemedim, sık sık gidip geldim. Giderek İzmir’de de tempoyu yakaladım. 

Bu tempo iyi geldi. Asli görevimin dışında ulusal mecrada önce Odatv’de ve altı ay da beş yıl aradan sonra yayına dönen Cumhuriyet Ege’de, son iki yıl ise Gerçek Gündem’de geniş bir yelpazede yazılarımı sürdürüyorum. Ulusal mecrada yayın yapan TV’lere konuk oluyorum. Ayrıca birkaç aydır her çarşamba akşamı Hakan Aygün’ün yönetimindeki MKHABERTV’de Gizem Fidan’ın hazırlayıp sunduğu Yakın Plan’a katılıyorum. 

×××

Askerliğim sırasında Siirt’te Cumhur Kılıççıoğlu’nun yayınladığı Mücadele sayesinde keşfettiğim yerel basını öteden beri severim ve işlevinin farkındayım (Cumhur Bey’i kısa zaman önce kaybettik). O yüzden öneriler geldikçe İzgazete, Son Kale gibi İzmir yerel basınına da katkıda bulundum İzmir yıllarımda. İki yıldır da İzmir’in 80 küsur yıllık en eski gazetesi Ticaret’te devam ediyorum İzmir ağırlıklı yazılarıma. Sürekli okur bilir, her hafta perşembe günü “Çapraz” köşesi sizlerle. 

İzmir’deki ilk zamanlarımda İzgazete’nin (o zaman henüz internette yayın yapıyor sadece) Odatv’deki yazılarımı iktibas yaptığını fark ettim taramalarda. “Kim bu arkadaşlar?” diye merak edip tanıştım. Hatta Utku Gümrükçü’nün referansı etkili oldu, orijinal yazı da kaleme aldım istekleri üzerine dokuz ay kadar. 

Son Kale için ise Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Taner Yiğit referans oldu, yaklaşık bir buçuk yıl kadar yazdım orada İzmir gündemini. 

Cemal Tükel’in nazik teklifini “uygun bir kavşakta” diye biraz bekletip değerlendirdim ve epeydir yazıyorum “Çapraz” köşemde. Umarım okurlar yararlanıyordur. Burada daha çok futbol, İzmir gündemi, kültür ve sanat üzerinde durmaya çalışıyorum. 

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar