Perşembe, Mayıs 16, 2024

“Üretken, çevreye duyarlı çocuklar yetiştirmeyi amaçladık”

Türkiye genelindeki tüm etkinlik noktalarında ilköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’in 30’uncu olağan genel kurulu Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşti. Genel kurulda vakfın yıl içerisinde yürüttüğü faaliyetler aktarıldı; Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel projeler, 6 Şubat sonrasında yapılan çalışmalar ve 2024 yılı planları paylaşıldı. Toplantının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, “TEGV güçlü kurumsal yapısıyla, nitelikli kadrosuyla önceki yıllarda meydana gelen deprem felaketlerinden edindiği deneyimle, bilgi-beceri birikimiyle ve özellikle yurdun dört bir yanından deprem bölgesine gelen Ateşböcekleri ve fedakâr gönüllüleriyle ilk günden başlayarak deprem bölgesinde aktif olarak görev yaptı ve depremden etkilenen binlerce vatandaşımızın yaşamına dokundu. 21’inci yüzyıl becerileriyle donatılmış, sosyal ve duyusal farkındalıkları gelişmiş, bilim ve teknolojiyle üretken, tasarım ve proje odaklı düşünen, çevreye duyarlı ve sosyal fayda sağlayan çocuklar yetiştirmeyi amaçladık” diye konuştu.


“Çocuklara beceri ve özgüven kazandırdık”

Atölyelerle sanattan spora, bilimden teknolojiye çocukları yüzlerce farklı eğitsel içerikle buluşturduklarını belirten Birol, “28 yıl boyunca bu misyonla hareket ederek 3 milyondan fazla çocuğumuzun ve değerli ailelerinin yaşamlarına dokunduk. Sevgiyle yaklaştığımız, bilgiyle donattığımız çocuklarımıza dimdik yürümelerini, hayata karşı daha güçlü durmalarını sağlayacak becerileri ve özgüveni kazandırdık. Çocuklarımız için okulun tamamlayıcısı, sokağın ve riskli ortamların alternatifi olduk” dedi.


“Tasarım ve beceri atölyelerimizin sayısı yurt genelinde 44’e ulaştı”

Genel Müdür Sait Tosyalı, “2023 Yılı Faaliyetleri” ile ilgili sunumunda TEGV’in yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri, yeni projeleri ve iş birliklerini aktardı; 2024 yılı projelerinden kesitler sundu: “2023 yılına başlarken Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına heyecanla girdik ancak 6 Şubat felaketi ülkemizin gündemini değiştirmesiyle bazı projelerimizi revize ettik. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkıp minnet duygularımızı sunduk. 27 ildeki 72 noktada 83 bin çocuğumuz etkinliklerimizden yararlandı. Gaziosmanpaşa, Denizli ve Diyarbakır’da yeni birimlerimiz çocuklarımızla buluştu. Gaziantep birimimizi 23 Nisan’da çocuklarımıza bayram hediyesi olarak sunduk. İstanbul Rotary Kulübü tarafından yaptırılan ve bağışlanan ‘Umut Ateşi Tasarım Mucitleri Ateşböceği’ni 26 Nisan’daki açılışla çocuklarımıza hediye ediyoruz. 21’inci yüzyıl becerilerini kazandıran Tasarım ve Beceri Atölyelerimizin sayısı yurt genelinde 44’e ulaştı. Gölcük ve Anadoluhisarı noktalarımızın yılsonundan önce açılışlarını yapmayı hedefledik. Su, iklim, sağlıklı beslenme, geleceğin meslekleri, güvenli trafik, deprem ve doğal afet bilinci temalı eğitim programlarımızın bu yıla damga vuracak eğitim projelerimiz arasında.”

KAYNAKTEGV
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM