Cuma, Haziran 28, 2024

Amerikalı Rahip ve Türk Hâkim -II

Çok sayıda ödül dağıtılıyorsa köşeye sıkıştılar demektir; çok sayıda ceza verdiklerinde yıprandılar demektir

Sevgili okurlarım,

Bir önceki yazıdan devam…


Yeni Doğuş kilisesinde yer alan, bölücü görüşe sahip grup aynı şekilde Diriliş kilisesine de gelmeye başlamıştır. Bunun yanı sıra Yeni Doğuş kilisesine devam eden grubun yüzde seksen gibi bir oranı Diriliş kilisesine gelmeye başladığı izlenmektedir. Bu kiliseye yeni gelmeye başlayan kişilere AGİT ve MEHMET olarak tanıtılan şahısların ikisinin de Suriyeli oldukları ve Suriye’de terör örgütüne üye oldukları belirtilmektedir. Edinilen bilgilere göre AGİT isimli kişinin özel olarak bomba eğitimi aldığı da cemaat içinde söylenmektedir.

Yine bu şahıslardan AGİT, MEHMET, SALİH ABİ diye bilinen şahıslar ve Andrew ile eşi NORİN farklı zaman dilimlerinde gündemdeki olaylara göre KOBANE, SURUÇ gibi yerlere gitmektedirler. Bu şahıslar çekinmeden facebook hesaplarından bu geziler ve örgüt ile ilgili paylaşım yapıyorlardı. Bu resimlerde MEHMET, AGİT ve diğer terör örgütü üyeleri LEŞKER diye tabir edilen terörist kıyafetlerini giymiş, Kürdistan bayrakları açmış, zafer işaretleri yaparken fotoğraflar çektirmişlerdir. Bu fotoğraflarda Brunson’un da yer aldığı görülmektedir.

2014 – 2017 yılları arasında

  • 1306 kez Urfa ilinin Suruç ilçesinde,
  • 192 kez Urfa ilinin başka ilçelerinde,
  • 2 kez Diyarbakır ilinde

Olduğu telefon kayıtlarının incelenmesinden anlaşılmaktadır.

23.07.2015 tarihinde ANDREW BRUNSON’UN, SURUÇ ilçesinde bulunduğu izlenmektedir. Bunun yanı sıra, KOBANİ’DEKİ şiddet olaylarının ve Diyarbakır ili SUR ilçesindeki hendek operasyonlarının yapıldığı zaman diliminde ise SUR ilçesinde bulunmuş olmasının tesadüfle açıklanması mümkün değildir. Unutmamak gerekir ki bu yerlerde bulunduğu zaman kendisinin görev yerinin İzmir olduğu bilinmekte olup görev tanımında ise yaptıkları bunlar değildir. BRUNSONUN İzmir ilinde görevli bulunmasına rağmen, bu bölgeden çok uzaklarda yer alan, kendi görevi ile hiçbir bağlantısı olmayan SUR ilçesinde görünmesi ayrıca bir soru işaretidir. Yine bölgede PKK terör örgütünün oluşturmaya çalıştığı kaotik ve şiddet ortamına rağmen bu bölgede bulunmakta ısrar etmesi karşısında irdelenen bağlı olduğu illegal yapılanmanın hedef ve stratejisi kapsamında görev yaptığı anlaşılmaktadır.

Andrew Craig Brunson ve ERIK. W Diriliş kilisesinde ve evlerde yapılan toplantılarda Kürtlere yönelik özel ayinler düzenlemektedir. Diriliş Kilisesinin güneydoğuda Kürtlere yönelik olarak ayrı bir cemaati vardır. Andrew Brunson yönetici olduğu için her cemaati kendisi kontrol etmektedir. Kürtlerin özellikle bu şekilde HRİSTİYANLIK dinine yönlendirilmesindeki amaç Kürdistan’ın kurulmak üzere olduğu inancıyla Kürtleri HIRİSTİYANLAŞTIRARAK ayrıştırmak olduğu değerlendirilmektedir.

Diriliş kilisesi içinde KÜRT KİLİSESİ kurulmuş, Kürt kökenli vatandaşlara belirli günlerde özel ayinler düzenlenmiş olup ve ayrıca Kürt kilisesi adına kartvizit ve broşürler de hazırlanarak dağıtılmıştır. Bununla ilgili finansmanın da yine C.I.A tarafından sağlanmış olduğu üzerinde durulmaktadır.

Bir diğer taraftan KÜRTÇE İNCİL’İN bastırılarak dağıtıldığını ise unutmamak gereklidir. Diriliş kilisesi içerisinde, bir Kürt Kilisesi’nin varlığı kesinlik kazanan bir vakıa haline gelmiştir. Söz konusu ayinlerin 2014 yılından itibaren Suriyeli mültecilere yönelik olarak başladığı görülmektedir.

Diriliş kilisesinde Kürt kökenli cemaatin lideri konumuna Suriyeli MEHMET lakaplı M.A. adlı kişi pastör Brunson tarafından getirilmiştir. Kilise içinde yapılan ayinlerde bu kişi Türkiye’yi katil devlet olarak tanımlamakta, PKK örgütü ile YPG kuruluşunun terör örgütü olmadıklarını desteklenmeleri gerektiğini devamlı tekrarlar ile açıklamaktadır. Bunları, ifade özgürlüğü olarak değerlendirdiğini ayrıca bütün milletlerin kurulma özgürlüğü bulunduğunu söylediğini belirtmiştir.

ANDREW CRAIG BRUNSON’UN esas görevinin bölücü kesimi toplamak, korumak ve beslemek olduğu anlaşılmaktadır. Diriliş kilisesinin alt katında ayin yapılırdı, üst katta ise iki oda bulunmaktadır ve bu odalara cemaatin girmesi kesinlikle yasak olduğu halde Kürt olan cemaat ile bu odalarda toplantılar düzenlenmektedir. Buradaki gizli olan toplantılara sadece AGİT, B.K, BEDROS, MEHMET, K.T. ile birkaç kişinin katılması söz konusudur. Kilise olarak tanımlanan bu binada, yapılan uygulamanın çok dikkat çekici olduğu görülmektedir. Üst kattaki odanın ışığı haricinde kilisenin bütün ışıkları söndürülerek toplantıların devam ettiği ve dört saatten fazla sürdüğü dışarıdan yapılan gözlemler kapsamında anlaşılmaktadır.

Bu toplantılara iştirak eden şahısların çok dikkatli olarak, tek tek kiliseden ayrıldıkları izlenmektedir. Kilisenin üst katında tuvaletin karşısında bulunan bu oda içinde sağ tarafta kitapların bulunduğu raflar mevcut olup, masa ve sandalyelerin yanı sıra, masa üzerinde katlanmış Türkiye haritalarının olduğunu, bu haritaların bazılarının üzerlerinde elle çizim ve işaretlerin yapılmış olduğu, sınırların değiştirilmiş hali ile mevcuttur. Masanın ilerisinde, oda içerisinde yerde kolilerin içerisinde PKK’ya ait yasadışı broşürlerin bulunduğu izlenmektedir.

Brunson ile beraber istihbarat çalışmalarını yürüten ERIK. W. devamlı olarak yurt dışına seyahat etmektedir. Bu seyahatlerinin çok sık olması birçok kişinin de dikkatini çekmektedir.

ERİK. W. Türkiye’ye geldiğinde özellikle güneydoğu illerinde faaliyet yürütmektedir. Bunu da bu şahsın Türkiye’de görüştüğü ve kendisinin de HRİSTİYAN olduğu, ayrıca deniz kuvvetlerinde SUBAY ve ASTSUBAY birçok kişiyle özel olarak temas kurduğu bilinmektedir. Bu şahıslar Türkiye’de bulunan Kürtlere her zaman destek oluyor ve güney Kürdistan’ın kurulacağını devamlı tekrar etmekteydiler.

Türkiye’de 2016 yılının Ekim ayında RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A yönelik bir darbe girişimi olmuştur. Bu darbe girişiminin akabinde istihbarat birimlerinin tespit etmiş olduğu kişiler tek tek tasfiye edilmeye başlanmıştır. Rahip olarak tanınan ancak gerçekte istihbarat görevlisi olan Brunson’un FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ ile de sık temasları bilinmekte olduğundan darbe girişimi kapsamındaki tasfiyeler içeriğinde tutuklanmıştır.

ANDREW CRAIG BRUNSON hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ / PDY’NİN hiyerarşik yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturma kapsamında başsavcılık tarafından 9 / 12 / 2016 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Başsavcılık, kendisini 9 / 12 / 2016 tarihinde, silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan tutuklanması istemiyle İzmir 5. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk etmiş ve hakim aynı tarihte Brunson’un isnat edilen suçtan dolayı, tutuklanmasına karar vermiştir.

Soruşturmanın devamında, elde edilen deliller neticesinde, incelemeler ilerledikçe Brunson hakkındaki suçlama genişletilmiş ve başsavcılık, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askerî casusluk amacıyla temin etme, Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ( TBMM ) ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme“ suçlarından tutuklanması istemiyle rahip CRAIG BRUNSON’U 24 / 8 / 2017 tarihinde yeniden İzmir 2. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk etmiş olup, hakim aynı tarihte isnat edilen suçlardan tutuklanmasına karar vermiştir.

28 Eylül 2017 tarihinde RECEP TAYYİP ERDOĞAN, Brunson’u, Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan ve darbe girişimini desteklemekle suçlanan FETHULLAH GÜLEN ile takas etme önerisinde bulunmuş, ancak yapılan bu önerinin cevapsız kaldığı görülmektedir.

26 Temmuz 2018 tarihinde ABD Başkan Yardımcısı MİKE PENCE, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A Brunson’u serbest bırakması gerektiğini, yoksa önemli yaptırımlarla karşı karşıya getirileceğini söylemiştir. Brunson’un gözaltına alınmasında rol oynamış iki üst düzey Türk hükümet yetkilisi olan Türkiye Adalet Bakanı ABDULHAMİT GÜL ve İçişleri Bakanı SÜLEYMAN SOYLU’YA 1 ağustos 2018 tarihinde ABD Hazine Bakanlığı tarafından, bu kişilerin ABD’DE yer alan mal varlıkları dondurulmasını ve finans sisteminden men edilmelerini içeren yaptırımlar uygulandığı izlenmektedir.

9 Ağustos 2018 tarihinde ABD başkanı DONALD TRUMP, Türk ürünlerine ilişkin gümrük vergilerini artırmıştır. Bu uygulamaya karşılık Erdoğan ise bu yaptırımları, ABD menşeili ürünlere uygulanan vergileri arttırarak cevap vermiştir.

Rahip Brunson ve eşi Alsancak’ta Işılay Saygın Sokakta lüks bir apartman dairesinde oturmaktadırlar. Çevredeki komşuları ile fazla temas etmemeyi tercih ederek istihbarat çalışmalarına devam etmişler ancak, daha ziyade orta yaş üzerindeki kişiler olması nedeniyle çok fazla ilişki kuramamışlardır. Rahip Brunson’un eşi Norin oturdukları evin iki sokak ilerisinde Ziya Gökalp Bulvarı üzerindeki SUDEDEN pastanesine giderek burada devamlı yalnız başına oturup kitap okuduğu işletmenin sahibi SERKAN. Ş. tarafından ifade edilmektedir. Çevrenin çok boş olması nedeniyle, onu izleyen kişilerin de sıklıkla göze çarptığı görülmekteymiş. Bazen beraberce de SUDEDEN pastanesine gidip oturdukları ve çevrede yer alan dükkânlardan da alış/veriş yaptıkları gözlenmektedir. Zaman zaman gelen misafirlerin de bu pastanede ağırladıkları bilinmektedir.


Devamı bir sonraki yazıda…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Tayfun Gözüm

Diğer Yazarlar