Cumartesi, Eylül 28, 2024

Türk iş insanı Ziya Özalp, ATR International Yönetim Kurulu’nda

Dünyanın 66 farklı ülkesinden toplam iş hacmi 40 milyar euro olan 290 bağımsız yedek parça distribütörünü çatısı altında bulunduran ATR International iş birliği organizasyonunun Macaristan’da gerçekleştirilen toplantısında yönetim kuruluna Martaş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Özalp seçildi. Özalp, bu göreve getirilen ilk Türk oldu. 

ATR International’ın Yönetim Kurulu’na seçilmesinden dolayı büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Özalp, “Türkiye’yi uluslararası bir platformda temsil etmek ve 40 milyar euroluk iş hacmine sahip bu dev organizasyonun yönetiminde yer almak benim için büyük bir gurur kaynağı. Bu önemli görev ile ülkemizin otomotiv sektöründeki yetkinliğini ve gücünü global arenada sergileyeceğiz” dedi. Özalp, Türk otomotiv yedek parça sektörünün uluslararası alanda daha fazla tanınmasının ve yerli üreticilerin global pazarlara erişiminin kolaylaşacağına da vurgu yaptı.

Dünya üzerinde 11 bin 200 satış noktası bulunan ATR International üyelerinin 196 bin 500 çalışanı bulunuyor. Bağımsız otomobil tamircilerine ve yedek parça satıcılarına yüksek kaliteli orijinal yedek parçalar sağlamayı hedefleyen organizasyonun merkezi Almanya’nın Stutgart kenti yakınlarındaki Denkendorf şehrinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM