Çarşamba, Temmuz 3, 2024

 Yeni haftada ekonomi gündemi

Küresel ekonomi döviz foreks piyasaları

Türkiye ekonomi gündemi, 1-5 Temmuz haftasına AFAD, 1 Temmuz Pazartesi günü, Afet İstatistiklerini açıklayarak başlayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemlerini, Hazine ve Maliye Bakanı (HMB), Genel Yönetim Bütçe Denge Tablosunu, Uluslararası Para Fonu Tanımlı Genel Yönetim Mali İstatistiklerini (GSF), İç İşleri Bakanlığı (İB), Geçici Koruma İstatistiklerini, İkamet İzinleri İstatistiklerini ve Düzensiz Göç İstatistiklerini yayımlayacak. Yine gün içinde İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi’nin Haziran 2024 tarihli Meclis Toplantısı yapılacak.

TBMM, 2 Temmuz Salı günü Elektronik Fon Transfer (EFT) Sistemi ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer (EMKT) Sistemi İşlemini, Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemlerini, TCMB Analitik Bilançoyu, Zorunlu Karşılığa Tabi Katılım Fonlarını, Zorunlu Karşılığa Tabi Mevduatları, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini açıklayacak.


UAB, Devlet Demiryolları İstatistik Yıllığını yayımlayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Temmuz Çarşamba günü Tüketici Fiyat Endeksini (TÜFE) ve Yurtiçi Fiyat Endeksini yayımlayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 4 Temmuz Perşembe günü ise Bankacılık Sektörü Bilanço Dışı İşlemler ve Diğer Tabloları, Bankacılık Sektörü Bilanço Bilgileri, Bankacılık Sektörü Kar-Zarar Tablosu Bilgilerini, Bankacılık Sektörü KOBİ Kredilerini ve Tüketici Kredilerine İlişkin İstatistiklerini yayımlayacak. Yine aynı gün içinde TCMB, Reel Efektif Döviz Kurunu, Menkul Kıymet İstatistiklerini, Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini paylaşacak.

Haftanın son günü ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Sanayi Kapasite Raporlarını paylaşacak. Gün içinde İB, Trafik İstatistik Bültenini, Kültür ve Turizm Bakanlığı (KTB), Konaklama İstatistiklerini, Tesis İstatistiklerini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (UAB) ise T.C. Devlet Demiryolları İstatistik Yıllığını yayımlayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM