Pazartesi, Eylül 16, 2024

Tolkar, 2025 yılında halka arz olmayı planlıyor

Küçük bir atölyede başlayan Tolkar’ın hikayesi, bugün İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 3 fabrikasında devam ediyor. 300’den fazla çalışanla yılda ortalama olarak 3 bin 500 makine üretiliyor.

Hürriyet Gazetesi’nde Mete Tamer Omur’un haberine göre Tolkar 2025 yılında halka arz olmayı planlıyor.  Sürece ilişkin hazırlıklar devam ederken, ilk etapta şirketin yüzde 25’i halka arz edilmesi öngörülüyor.

Tolkar Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, arzdan elde edilecek gelir ile Almanya ve İtalya’da firma satın almayı düşündüklerini söyledi. Karace, dünya genelinde 8 ila 10 bin müşterilerinin bulunduğu belirterek ve sözlerine şöyle devam etti: “Dünya genelinde şu an bizim ürettiğimiz 50 bine yakın makine çalışır durumda. 90’dan fazla ülkeye ihracatımız var ama bunun 40’na yakınına sürekli ürün gönderiyoruz. 2008 yılında patentli teknolojileriyle birlikte SMARTEX’i bünyemize kattık. Onun ‘smart balans sistemi’ sayesinde her kapasitede 400 G sıkmalı makine üretimi yapabilen dünyadaki tek şirket konumuna geldik. Şimdi ise gündemimizde Borsa var. 2025’te şirketin yüzde 25’ini halka açmayı planlıyoruz. Bununla birlikte de Almanya ya da İtalya’da bizim sektörden bir firmayı satın almayı hedefliyoruz.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM