Cumartesi, Eylül 21, 2024

Bursa siyah inciri AB tescili aldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa siyah incirinin (Bursa karası) Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu.

Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bir güzel haber de Bursa siyah incirinden geldi. Bursa’nın siyah inciri, Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisinden sonra AB tarafından tescillenen bir başka Bursa lezzeti oldu. Böylelikle AB’den tescilli ürün sayımız 26’ya yükseldi. Dün söylemiştik listeye yenilerin ekleneceğini. Devamı da gelecek” dedi.


Kacır: 61 başvurumuzun tescil süreçleri devam ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası tescil haberlerinin peş peşe geldiğini vurgulayan Kacır, “Bursa siyah inciri/Bursa siyahı, AB nezdinde tescillenen 26’ncı coğrafi işaretimiz oldu. 4’ü ilan aşamasında olmak üzere 61 başvurumuzun tescil süreçleri devam ediyor. Coğrafi işaretli ürünlerimizle ülkemizin zengin kültür ve lezzet mirasını dünya sahnesine taşımaya devam ediyoruz. Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” değerlendirmesinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM