Pazartesi, Eylül 16, 2024

Kacır: Model fabrika sayısı 15’e çıkarılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Merkez Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) hizmete giren Samsun model fabrika açılışına katıldı. Model fabrikalarla sanayicileri ve emekçileri, yalın üretim ve dijital dönüşümle buluşturduklarını belirten Kacır, ilki 2018 yılında Ankara’da faaliyete alınan Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezleri’nin yani model fabrikaların sayısını kısa dönem içinde 10’a çıkardıklarını aktardı. Kacır, “Kurulum çalışmaları devam eden 5 yeni model fabrikayla birlikte bu örnek tesislerin sayısını 15’e çıkaracağız ve sanayimizin dijital çağa adaptasyonunu güçlü bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.


“3 bine yakın firmamıza eğitim verdik”

Bugüne kadar model fabrikalarda 508 öğren-dönüş programı düzenlediklerini belirten Kacır “170 yalın proje uygulama çalışması gerçekleştirdik ve 3 bine yakın firmamıza eğitim verdik. Verdiğimiz bu desteklerle, eğitimlerle firmalarımızı sanayinin dijitalleşme yolculuğuna hazırladık. Böylece sanayicilerimizin verimliliklerinde yüzde 76’ya varan artış, üretim sürelerinde ortalama yüzde 34 düşüş ve üretimlerinde yüzde 140’ı bulan artış elde ettiklerini memnuniyetle ifade etmek isterim” diye konuştu.


Samsun’a 121 milyar TL’lik sabit yatırım

Son 22 yılda Samsun’da yeni ya da ilave bin 272 yatırım için teşvik belgesi düzenlediklerini bununla birlikte 121 milyar TL sabit yatırımın ve 34 binin üzerinde nitelikli istihdamın önünü açtıklarını dile getiren Kacır, “Verdiğimiz bu desteklerle, eğitimlerle firmalarımızı sanayinin dijitalleşme yolculuğuna hazırladık. Böylece sanayicilerimizin verimliliklerinde yüzde 76’ya varan artış, üretim sürelerinde ortalama yüzde 34 düşüş ve üretimlerinde yüzde 140’ı bulan artış elde ettiklerini memnuniyetle gözlemledik” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM