Pazartesi, Eylül 16, 2024

Başkan Eşki Zabıta kıyafeti giydi, esnafı ziyaret etti

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta personeli ile bir araya geldi. Bornovalının seyyar satıcılar ve kaldırım işgalleri nedeniyle geçmişte büyük sorun yaşadığı Kemalpaşa Caddesi’nde esnaf ziyareti yapan Başkan Eşki, işgallerin önlenmesinde kritik rol oynayan Zabıta Merkezi’nde de çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Zabıta Haftası kapsamında ilgili personelle ilk olarak Bornova Belediyesi’nin Altındağ’da kısa bir süre önce açtığı Zabıta Merkezi’nde bir araya gelen Başkan Eşki, üzerinde zabıta kıyafeti ile bölgenin en işlek caddelerinden biri olan Kemalpaşa Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Zabıtalarla birlikte cadde boyunca yürüyen Eşki, esnafa hayırlı işler dileklerini iletti ve vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Ömer Eşki, ziyaretler sırasında zabıta teşkilatının yerel yönetimlerin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak “Zabıta, kent yaşamında düzenin sağlanmasında kritik bir rol oynar. Kamu sağlığını koruyan, çevreyi düzenleyen ve haksız rekabeti engelleyen zabıta ekiplerimiz, her gün kentimizin düzeni ve güvenliği için büyük bir özveriyle çalışıyor. Zabıta Haftası vesilesiyle onların önemini bir kez daha hatırlıyoruz. Halkımızın memnuniyetini ve esnafımızın düzenli çalışmasını sağlamak için gece gündüz demeden görev başında olan zabıta arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Cadde üzerinde yapılan denetim ve düzenlemelerle ilgili konuşan esnaf ve vatandaşlar, Başkan Ömer Eşki’ye teşekkür etti. Vatandaşlar, kaldırım işgali nedeniyle daha önce yürümekte zorlandıkları Kemalpaşa Caddesi’nde artık rahatça dolaşabildiklerini ifade ederken, esnaf caddenin daha düzenli ve estetik bir görünüme kavuştuğunu belirtti.

Ziyaretlerin ardından Başkan Eşki, zabıta personeli ile birlikte yemek yiyip pasta keserek Zabıta Haftası’nı kutladı. Çalışanlara hitaben yaptığı konuşmada, zabıtaların zorlu ve fedakarlık gerektiren bir iş yaptıklarını belirterek, “Halkımızın huzuru ve güvenliği için gösterdiğiniz özverili çalışmalardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birlikte daha düzenli ve yaşanabilir bir Bornova için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM