Perşembe, Eylül 19, 2024

Anadolu Hayat Emeklilik, karbon ayak izini dengeliyor 

Anadolu Hayat Emeklilik, geçtiğimiz 3 yıl boyunca yayımladığı sürdürülebilirlik raporlarının ardından ilk entegre sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi’nin Entegre Raporlama Çerçevesi’ne uygun olarak hazırlanan 2023 Yılı Entegre Sürdürülebilirlik Raporu, değer yaratma süreci kapsamında şirketin sürdürülebilirlik yaklaşımını, stratejilerini, hedeflerini ve performansını ele alıyor

Hayat ve emeklilik branşlarında faaliyet gösteren bir şirket olarak, iklim eylemi için çevresel etkilerini azaltmak ve yatırım kararlarında çevresel etkileri gözetmek olarak tanımladıklarını dile getiren Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, “2016 yılından beri faaliyetlerimizden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını yenilenebilir enerji projelerine katkıda bulunarak dengeliyoruz. 2021 yılı itibarıyla ise ofislerimizde kullandığımız elektriğin yeşil enerji kaynaklarından sağlandığını şeffaf şekilde belgelemek ve kaynağını doğrulamak amacıyla Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) temin ediyoruz. 2024 yılında da şirket faaliyetlerimizden kaynaklanan 2023 yılına ait karbon ayak izini yine bir yenilenebilir enerji projesine katkıda bulunarak dengeledik” dedi.


Rapora ‘Ekonomimize İyi Gelecek’ başlığı eklendi

2023 Yılı Entegre Sürdürülebilirlik Raporu hakkında değerlendirmelerde bulunan Atalay, “Öncelikle, geçtiğimiz 3 yılda yayımladığımız sürdürülebilirlik raporlarının ardından bu yıl ilk kez hazırladığımız Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nu paylaşmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. 2023 yılında, finansal ve finansal olmayan varlıklarımızı bir arada değerlendirerek, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS) Vakfı tarafından önerilen Entegre Raporlama Çerçevesi gerekliliklerine uygun değer yaratma modelimizi oluşturduk. Modeli oluştururken, finansal, sektörel, sosyal ve insan sermayesi öğelerimiz ile sürdürülebilirlik odaklarımızı eşleştirdik. Tüm odak alanlarımız için temel performans göstergelerini belirledik. Böylece, dünyamız, ülke ekonomisi, müşterilerimiz ve çalışanlarımız için yarattığımız değerin bir özetini sunmayı hedefledik. Yarattığımız bu değerleri, katkı sağladığımız Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’yla eşleştirdik. Bu yıl hazırladığımız raporun “entegre sürdürülebilirlik raporu” olması sebebiyle geçtiğimiz yıl ‘Müşterilerimize İyi Gelecek’, ‘Dünyamıza İyi Gelecek’ ve ‘Çalışanlarımıza İyi Gelecek’ olarak 3 ana başlıkta hazırladığımız raporumuza, ‘Ekonomimize İyi Gelecek’ başlığını da ekledik” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM