Perşembe, Eylül 19, 2024

TCMB, ‘Monetary Policy in Emerging Markets’ konferansına ev sahipliği yapacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), uluslararası akademik konferansa ev sahipliği yapacak. Konferans 7-8 Mayıs 2025 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. TCMB’nin ev sahipliği yapacağı konferansta, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası gibi uluslararası kurumlardan da katılımcıların olması bekleniyor.

TCMB’den yapılan duyuruda, “ABD Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu (NBER), 7-8 Mayıs 2025 tarihlerinde İstanbul’da  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ev sahipliğinde ‘Gelişmekte Olan Piyasalarda  Para Politikası (Monetary Policy in Emerging Markets)’ konulu bir konferans  düzenleyecektir” ifadeleri yer aldı. 


Konferansta önemli başlıklar ele alınacak

Konferansta; yüksek enflasyon ortamlarında para politikası, gelişmekte olan piyasalarda optimal para politikası duruşunu tanımlayan ödünleşimler, gelişmekte olan piyasalar özelinde para ve maliye politikaları etkileşimi, para politikası, sermaye akımları ve döviz kurları,  para politikası, finansal uyuşmazlıklar, uluslararası arbitraj sapmaları, para politikası ve makroihtiyati politika etkileşimleri, risk primleri, finansal piyasalar, • Ticaret ve tedarik zincirinde yeniden yapılanmanın para politikası üzerindeki enflasyonist  etkileri, yüksek faiz ortamında borç yönetimi, para politikası, döviz kurları, sermaye kontrolleri ve diğer politikalar arasındaki  etkileşimler, küresel güneyin jeopolitik ayrışmalardaki rolü konularına yer verilecek. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM