Cuma, Ekim 18, 2024

Solarşarj’ın tüm istasyonları ‘YEK-G’ belgesi aldı

Bütün istasyonları ‘Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Belgesi Sistemi’ YEK-G belgesi alan Solarşarj, toplam yenilenebilir enerji kapasitesinin artırılması için karayolları, AVM’ler, oteller, hastaneler ve tüm otoparklar üzerindeki yatırım ve sektör iş birliklerine hızla devam ediyor. Solarşarj, Türkiye’deki elektrikli araç yayılımına paralel olarak kullanım alanlarını da genişletiyor.

Solarşarj Genel Müdürü Murat Karagözoğlu, “Ülkemizde elektrikli araç kullanımı düzenli bir şekilde artmakta olup 2024 yılında ağustos sonuna kadar satılan binek otomobillerin yüzde 8,4’ü sadece elektrikli olanlar oldu. Buna ‘Hybrid, phb’ gibi diğer elektrikli versiyonlar eklenince oran daha çok arttı. Vatandaşlarımızın bu konuya yönelmesinde çevresel farkındalık önemli bir rol oynamakta olup bizim gibi şarj hizmeti sağlayan firmalarında bu yeşil dönüşüme ayak uydurması çok önemli. Bu kapsamda bizde yeşil şarj istasyonu sertifikamızı alarak bu değişime pozitif bir katkıda bulunmuş oluyor, geleceğimiz ile ilgili önemli bir adım atıyoruz” dedi. 


“Yeşil Şarj İstasyonları dünyaya örnek olacak” 

Türkiye’nin Enerji Borsası (EPİAŞ) tarafından, blokzincir teknolojisi kullanılarak hayata geçirilen YEK-G’in genişlemesiyle birlikte Türkiye’nin ‘Yeşil Şarj İstasyonları’ ile dünyaya örnek olacağına dikkat çeken Karagözoğlu, “Bir potansiyeli gerçeğe dönüştürmek için ilk adım aracınızı ‘Yeşil Sertifikalı’ bir araç şarj istasyonunda şarj etmek olmalıdır. Elektrikli araçların yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrikle şarj edilmesi ile fosil yakıtlardan uzaklaşan dünya ‘Yeşil Dönüşüm’de nihai amacına ulaşacak” diye konuştu.

Şarj ağı işletmecilerine YEK-G sistemine entegrasyon imkânı tanınan projede; Yeşil Şarj İstasyonu sahibi olmak isteyen tüzel kişiler YEK-G sistemine kaydolabiliyor ve tüketimlerine karşılık YEK-G belgesi temin edebiliyor. ‘Blokzincir’ teknolojisi ile takip edilen bu belgeler sadece bir kez kullanılabiliyor. Bu çerçevede, düşük karbonlu enerji kullanımının artırılması ve elektriğini yenilenebilir enerjiden temin eden elektrikli araçların kullanımının desteklenmesi hedefleniyor.i tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM