Cuma, Ekim 18, 2024

İzmirli kadınlardan ‘Sanatta Girişimcilik Projesi’

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından yürütülen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir Kadın Girişimciler Kurulu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ‘Sanatta Girişimcilik Projesi’ni hayata geçirdi. Projenin tanıtım toplantısı Hyatt Regency İzmir İstinye Park ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda, sanatta girişimciliğin desteklenmesi ve kadın girişimcilerin güçlendirilmesi amacıyla başlatılan projenin detayları paylaşılırken projenin dijital platformu da tanıtıldı.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi ve Sanatta Girişimcilik Proje Koordinatörü Işıl Nişli, sanatçıların birbirlerini tanımasının, farklı disiplinlerde buluşmalarının ve dayanışmalarının önemini vurguladı. Sanatçı ile girişimci arasındaki benzerliklere dikkati çeken Nişli, sanatçıların özgün yapılarının girişimcilik heyecanı ve bilgileriyle desteklendiğini belirtti.


“Sanatçıları uluslararası projelerde bir araya getireceğiz”

Nişli, “Sanat ve sanatçı ile iş dünyası arasında köprü oluşturmak, ekosisteme dahil olmalarını sağlamak için mentorluk, sanatçı deneyim vizyon toplantıları ve dijital platform gibi önemli alt projelerle onları destekliyoruz. İzmir’den yolu geçen sanatçıları uluslararası projelerde bir araya getireceğiz. Tüm sanat dallarında faaliyet gösteren kadın sanatçı ve girişimcilerin bir platform altında toplanarak dayanışma içinde olmalarını, eserlerini daha geniş kitlelere duyurmalarını, yaratıcılık, sergileme ve pazarlama alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmelerini, girişimcilik becerilerini artırmalarını sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Projenin amacı, eserleri daha geniş kitlelere tanıtmak

Sanatta Girişimcilik Projesi, fotoğraf, resim, karikatür, seramik, cam, öykü, mural, kukla, dokuma, video art, film, müzik ve tiyatro alanlarında faaliyet gösteren İzmirli veya İzmir’den yolu geçen kadın sanatçıları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Projenin hedefi, sanatçıların ve eserlerinin daha geniş kitlelere tanıtılması, yaratıcılık, sergileme ve pazarlama alanında sanatta girişimcilik modeli yaratan bir platform oluşturmak. Aynı zamanda, İzmirli olan veya İzmir’den yolu geçen kadın sanatçılara destek verilirken, kentin kültürüne ve yerel kalkınmaya katkı sağlamayı hedeflemek. Proje, sanat ve sanatçıların kurumsal iş birlikleriyle desteklenmesi amacıyla köprüler oluşturmayı da hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM