Cuma, Ekim 18, 2024

İzmir Belediyesi’nden amatör kulüplere 22 milyon TL destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan spor seferberliği kapsamında aralarında engelli sporcuların da yetişmesine katkı sağlayan 27 amatör spor kulübüne 15 milyon TL nakdi yardım, 5 milyon TL değerinde malzeme desteği ve 2 milyon TL su desteği olmak üzere toplamda 22 milyon TL destek sağlanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yaptığı açıklamada, şehrin spor altyapısına yönelik önemli projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Tugay, “Önümüzdeki yıllarda bu salonlarda tekrar bir araya geldiğimizde, yaptığımız tesisleri sizlere göstereceğim. Bu yıl en az 15 yeni halı saha yapacağımıza söz verdik. Ayrıca, en az iki yüzme havuzuna başlayıp projeleri en kısa sürede tamamlayacağız. En az iki spor salonu yapacağız. Ancak bunlar bizim en yavaş başladığımız projelerden sadece birkaçı. İzmir tarihinde en büyük spor yatırımlarını gerçekleştireceğiz. Ben bu şehrin sporuna, sanatına, kültürüne, gençlerine ve çocuklarına en iyi şekilde hizmet edeceğim. Ancak bu çocukların arasından şampiyonlar görmek istiyorum” dedi.


“İzmir’in her yeri yeni spor tesisleri ile dolacak”

Tugay, “Gerçekten sporcuya duyduğumuz sevgi çok farklı. Spor yapan gençlerimize destek olma isteğimiz çok samimi çok içten. Bunun gereğini yerine getireceğiz. Ve bu sene yaptığımız bu yardım, geçen yılın iki buçuk katı. Önümüzdeki yıl bu seneki rakamın en az iki katı, üç katı olacak. Daha fazlası olacak. Sevgili çocuklar, sevgili sporcular ben size ve bu şehre söz veriyorum. İzmir’in her tarafı yepyeni spor tesisleriyle dolacak. Yeni futbol sahaları, yeni basketbol salonları, yeni yüzme havuzları, yeni atletizm sahaları. İzmir’in her yerini adaletli bir şekilde bu yeni tesislerle doldurmak boynumuzun borcu ve benim size olan sözüm” diye konuştu. Tugay, “İzmir’i çok iyi noktalara taşıyacağız. Bergama Belediye Başkanı da aramızda. Onun gibi kıymetli başkanlarla birlikte İzmir’in geleceğini şekillendireceğiz” diye konuştu.


“2025 yılı amatör yılı olacak”

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Efkan Muhtar da, 2025 yılının ‘Amatör Yılı’ olacağını duyurdu. Muhtar, “Başkan amatör spor kulüplerine büyük destek sağladı. Türkiye’de 81 il arasında en fazla yardımı biz aldık. Amatörlere verdiği her sözü fazlasıyla yerine getirdi. 2025 yılı ‘Amatör Yılı’ olacak, başkan bu konuda bizlere söz verdi” dedi. Muhtar, konuşmasını Atatürk’ün “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir” sözleriyle sonlandırdı.


Milli sporculara plaket

Konuşmaların ardından, başarılarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin adını dünyaya duyuran sporcular, takımıyla Avrupa ve dünya şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı sporcusu Erdi Aslan, cimnastik branşında dünya ve Avrupa şampiyonu olan milli sporcu İbrahim Çolak ve göğüslediği çok sayıda olimpiyat madalyasının yanı sıra dünya cimnastik literatüründe kendi adına tescilli 3 harekete sahip ilk sporcu olma başarısını gösteren Ferhat Arıcan’a plaket takdim etti. Takdimin ardından şampiyon sporcular duygularını paylaştı. Arıcan, “Spor yapmak sadece madalya kazanmak değil. Hem mental hem fiziksel anlamda güçlenmeyi sağlıyor. Her bireyin sporu hayatının bir parçası haline getirmesi gerekiyor.  Bugünü çok önemsiyorum. Ben sporda ilk adımlarıma İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde başladım. Bu salondan olimpiyat madalyasını kazandım. O yüzden burası benim için çok kıymetli” diye konuştu Arıcan’ın ardından konuşan Çolak, “Amatör sporlar bence sporun bel kemiği. Cimnastik bütün sporların temeli. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bu felsefeyle ilerlemek gerekir. Spor hayatımızın bir parçası olmak zorunda. Başarılı olmak istiyorsak önce imkansızı hedeflememiz gerekir. Bu sizi başta zorlar ama başarılı bir sporcu yapar” dedi.  Aslan ise “Bu kulüpte ampute futboluna başladım. İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde Avrupa şampiyonluğu, dünya şampiyonluğu kazandım. İnşallah benden sonraki arkadaşlarım da başarılara devam edecek” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM