Kemalpaşalı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), bağımlılıkla mücadelede sanayinin gücünü harekete geçirmek temasıyla yola çıkılan ‘Bağımlılıkla Mücadelede Sanayi Elçileri’ projesinin lansman toplantısı Kemalpaşa Ramada Otel’de il, ilçe protokolü ve sanayicilerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından hibe desteği almaya hak kazanan projenin KESİAD, Yeşilay İzmir Şubesi, Kemalpaşa İlçe Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Orman, Gençlik ve Spor Müdürlükleri iş birliğiyle gerçekleşeceğini söyledi.
“Proje ile destek olmak istiyoruz”
Bağımlılıkların sosyal hayatı ve iş yaşamını etkilediğini belirten, KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, “Proje ile sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı olan bireylere bu mücadelede destek olmak istiyoruz. En az 100 firmanın, 100 yöneticinin, 500 çalışanın ve 500 öğrencinin proje eğitimlerinden, proje faaliyetlerinden ve uygulamalardan yararlanmasını sağlayacağız” ifadelerinde bulundu.
Kemalpaşa’da fabrikada çalışan kişilere ve ailelerine yönelik bağımlılıkla mücadele konusuyla ilgili eğitimler verileceğini açıklayanProje Koordinatörü Dr. Berna Üzelyalçı ise “Proje kapsamında yaklaşık 30 dönümlük bir alanda kurulacak tarım köyünde ise tarımsal eğitimler ve bağımlılıkla ilgili farkındalık eğitimleri verilecek, dijital detoks kampları yapılacak, Survivor parkurları ve etkinlik alanları kurularak gençlerin beden ve zihin direncini geliştirebileceği ortamlar oluşturulacak” diye konuştu.