Cuma, Mayıs 16, 2025

TGFE, ilk çeyrekte  yüzde 7,7 arttı

Emlak sektörü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2025 yılı ilk çeyreğine ilişkin Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi (TGFE) sonuçları yayımlandı. Yayımlanan sonuçlara göre; 2025 yılı birinci çeyreğinde Türkiye genelinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,7 oranında artan TGFE, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 32,4 oranında arttı. Reel olarak ise yüzde 5,2 oranında azaldı.

Türkiye genelinde, 2025 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,2 oranında artan Dükkan Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 32,8 oranında arttı. Reel olarak ise yüzde 4,9 oranında azalttı. Aynı çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 10,2 oranında artan Ofis Fiyat Endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 30,3 oranında artarken, reel olarak ise yüzde 6,7 oranında azaldı.

Üç büyük ildeki gelişmeler değerlendirildiğinde; İstanbul, Ankara ve İzmir’in ticari gayrimenkul fiyat endeksleri, 2025 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre, sırasıyla yüzde 5,1, 9,7 ve 9,8 oranlarında artış gösterdi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre; İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 21,4, 37,5 ve 35,3 oranlarında artış gösterdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM