İAOSB’de sanayici ve tedarikçi buluştu

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde ikinci kez düzenlenen ve üç gün süren Fabrika Tedarikçileri Fuarı, (FABTED) artan katılımcı sayısı, güçlü iş bağlantıları ve uluslararası katılımla sanayi ile tedarikçileri aynı platformda buluşturdu

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), üretim ekosisteminin en önemli bileşenlerinden biri olan tedarik zincirini odağına alan önemli bir organizasyona daha başarıyla ev sahipliği yaptı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen Fabrika Tedarikçileri Fuarı, 8–10 Nisan tarihleri arasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Üç gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayan fuar, sanayi kuruluşları ile tedarikçi firmaları doğrudan buluşturarak iş geliştirme süreçlerine önemli katkı sağladı.


Katılımcı sayısında iki kat artış 

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren İAOSB Bölge Müdürü Engin Bişar, organizasyonun kısa sürede gösterdiği gelişime dikkati çekti. Geçen yıl 24 firmanın katıldığı fuarın bu yıl 44 katılımcıya ulaştığını belirten Bişar, organizasyonun her geçen yıl daha da güçlenerek yoluna devam ettiğini ifade etti. Sanayinin en kritik bileşenlerinden birinin tedarik süreçleri olduğunu belirten Bişar, fuarın hem İAOSB’ye hem de İzmir sanayisine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.


Sanayi ve tedarik aynı platformda buluştu 

Fabrika Tedarikçileri Fuarı, makine ve ekipman çözümlerinden lojistik hizmetlerine, mühendislik uygulamalarından dijital dönüşüm teknolojilerine, enerji çözümlerinden finans ve danışmanlık hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren firmaları bir araya getirdi. Sanayi kuruluşları ile tedarikçi firmaları doğrudan buluşturan organizasyon; satın alma profesyonelleri, yöneticiler ve karar vericiler için etkin bir iş geliştirme zemini oluşturdu. Katılımcılar, üretim süreçlerini daha verimli ve rekabetçi hale getirecek çözümleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Fuarın doğrudan üretim sahasının içinde, İAOSB’de düzenlenmesi organizasyonu benzerlerinden ayrıştıran en önemli unsurlar arasında yer aldı. Bu sayede katılımcı firmalar hedef kitleleriyle birebir temas kurarken, bölgedeki sanayi kuruluşları da ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere yerinde ulaşma imkânı elde etti. Organizasyon, yalnızca bir sergileme alanı olmanın ötesine geçerek aktif bir iş geliştirme ve networking platformu olarak öne çıktı. Fuarın ikinci ve üçüncü gününde gerçekleştirilen forumlarda yurt içi ve yurt dışından katılan uzman konuşmacılar; dijitalleşme, yapay zekâ, enerji verimliliği, üretimde dönüşüm ve küresel ticaret gibi başlıklarda önemli paylaşımlarda bulundu. Gerçekleştirilen oturumlar, katılımcılara sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip etme ve yeni iş birlikleri geliştirme imkânı sundu.

Fuarın açılış gününde İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, Denetim Kurulu Üyeleri Durmuş Kara ve Hasan Yıldırım ile ATAER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atınç Abay stantları ziyaret ederek katılımcı firmalarla bir araya geldi.

Ziyaretler kapsamında firmaların sunduğu ürün ve hizmetler yerinde incelenirken, olası iş birliklerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM