Haribo stantlarında rakiplere %30 alan açılacak

Rekabet Kurulu, Coca Cola için yapılan düzenlemenin bir benzeri de Haribo stantları için yapıldı. Buna göre, Haribo stantlarında da rakiplere yüzde 30 alan açılacak

Kurul kararıyla, şeker markasının küçük market ve bakkallardaki stantlarının yüzde 30’u rakip ürünlere ayrılacak. Tüketiciler tek markaya mahkûm olmayacak.

Yeni karar, 200 metrekare ve altındaki geleneksel satış noktalarında uygulanacak. Haribo stantlarının görünür kısmında, dikey ve tek blok halinde rakip ürünler için özel alan oluşturulacak. Böylece yeni markalar pazara girecek, artan rekabetten esnaf ve tüketici faydalanacak.


Rakip teşebbüsler için rekabet fırsatı

Ayrılan bölümde ‘Bu alan rakip ürünlere ayrılmıştır’ etiketi bulunacak. Bu alan, satış noktasında kendi yumuşak şeker standı olmayan rakip markaların ürünleri için kullanılacak. Haribo’nun bu yükümlülüğü bir ay içinde uygulaması ve Rekabet Kurumu’na belgelemesi gerekiyor. Aksi halde şirkete idari para cezası uygulanabilecek. Bu konudaki geçici tedbir, nihai karar verilinceye kadar geçerli olacak. Haribo hakkındaki rekabet soruşturması ise devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM