Perşembe, Eylül 19, 2024

‘Çok Yaşa Cumhuriyet 100. Yıl Marşı Beste Yarışması’ birincisi açıklandı 

ÇOK YAŞA CUMHURİYET 100. YIL MARŞI BESTE YARIŞMASI BİRİNCİSİ AÇIKLANDI

Uluslararası sivil toplum kuruluşu olan JCI Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Bahçeşehir Şubesi tarafından gerçekleştirilen ‘Çok Yaşa Cumhuriyet 100. Yıl Marşı Beste Yarışması’ kazananları açıklandı.

Çok Yaşa Cumhuriyet 100. Yıl Marşı Beste Yarışması Gala Gecesinde finale kalan eserler BAU Polifonik Koro eşliğinde yeniden seslendirildi. Jüri Heyetinin değerlendirmeleri sonucunda; Nur Sarpdere Tat ‘Çok Yaşa Cumhuriyet 100. Yıl Marşı’ adlı eseri ile birincilik ödülüne, Göksel Çetin ‘Daha Nice Yüzyıllara’ adlı eseri ile ikincilik ödülüne, İlke Gülye Köse ‘100.Yıl Marşı’ adlı eseri ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.


“Gençlerin potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz”

2023 JCI Bahçeşehir Başkanı Burcu Çoban konuşmasında, ‘’JCI Bahçeşehir, gençlerin potansiyelini keşfetmelerine, topluma daha iyi hizmet etmelerine ve değişim yaratmalarına yardımcı olmayı misyon edinmiş bir organizasyondur. Bu gece, Türkiye’nin bağımsızlığı ve Cumhuriyet’in kazanımlarını gelecek nesillere aktarabilmek için yazılan eserlerin, bu ülkenin vatandaşlarının ne kadar büyük bir yetenek ve enerjiye sahip olduğunu göstermesi açısından son derece önemlidir” dedi.

Geceye BAU Polifonik Koro, Zeybek ve Halk Oyunları ekibi performansları ile eşlik etti. Gecenin sonlarına doğru Jüri üyelerinden Doç. Dr. Yavuz Durak piyano başına geçti ve salondaki herkes eline Türk bayrağı alarak 100. Yıl Marşı’nı söyledi.  

Genç Liderler 100. Yıl Marşı Beste Yarışması ile finalist 100. Yıl Marşlarının bestelenmesine ve kazanan 100. Yıl Marşı’nın Cumhuriyetimize kazandırılmasına öncülük ettiler.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM