Cumartesi, Eylül 21, 2024

CHP’nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu!

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganı ile Ankara Spor Salonu’nda toplandı. Kurultay’da iki tur yapılan seçimlerin ardından 8. CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Kurultayda Genel Başkan seçilen Özgür Özel, “Hayatımın en büyük gururunu, en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu CHP’nin 100. yılında ve CHP’nin hatta Türkiye’nin 100. yılında kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliğiyle ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP’liler adına size teşekkür ediyorum” dedi.

Özel, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli Divan Başkanım, hayatımın en büyük gururunu, en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu Cumhuriyet Halk Partisinin 100. yılında ve Cumhuriyet Halk Partisinin hatta Türkiye’nin 100. yılda kurulan ilk sandığında ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oybirliğiyle ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için tüm Cumhuriyet Halk Partililer adına size teşekkür ediyorum.

Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra o daha önce pek az deneyimlenen ve iki oy farkla ikinci tura kalan seçim sırasında ben oraya geleyim Özgür Başkanımızın elini kaldırayım niyetini ifade eden, hepimizi duygulandıran şimdi bizimle birlikte, gönlü bizimle birlikte olan, bundan sonra başlattığı Adalet Yürüyüşüne hep beraber devam edeceğimiz Sayın Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na.

Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet Paşa’nın, Bülent Ecevit’in, Deniz Baykal’ın, Murat Karayalçın’ın, Hikmet Çetin’in, Altan Öymen’in ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM