Perşembe, Eylül 19, 2024

Cumhuriyet’in 100. yılına özel satranç turnuvası

cumhuriyetin 100. yılına özel santranç turnuvası

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Konak Rotary Kulübü tarafından Türkiye Satranç Federasyonu aracılığıyla düzenlenen, Cumhuriyet’in 100. Yılı Satranç Turnuvası, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu yıl geleneksel olarak 7. kez düzenlenen turnuvaya ülkenin en üst düzey seçkin sporcuları da dâhil olmak üzere 196 sporcu kaydoldu. Turnuvanın açılışında konuşan Konak Rotary Kulübü Dönem Başkanı Nilgün Öztürk bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşarken, 100. yıl onuruna düzenledikleri Satranç Turnuvasının kulüpleri için en anlamlı ve özel turnuva olduğunu söyledi.

İki gün süren ve üç kategoride gerçekleştirilen turnuvanın sonunda yapılan ödül töreninde, dereceye giren sporculardan A Kategorisinde 3, B Kategorisinde 5, C Kategorisinde ise 10 olmak üzere toplamda 18 sporcuya, Konak Rotary Kulübü başkan ve üyeleri tarafından madalyaları ve para ödülleri verildi. Ayrıca turnuvada yarışan en küçük sporcu Aden Deniz Gürhan ile En Küçük Kadın Sporcu Derin Topaçoğlu’na da madalya ve para ödülü verildi. Turnuvada dereceye giren sporcular; A Kategorisinde 1. Egehan Yıldız, 2. Mert Ceyhan, 3. Talat Yıldız; B Kategorisinde 1. Burak Özdemir, 2. Ali Alp Önder, 3. Kerem Yavuz; C Kategorisinde 1. Mert Şenol, 2. Ömer Evran, 3. Ege Güneş oldular.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM