Cuma, Eylül 20, 2024

Bütçe raporları EKK’da değerlendirilecek

Ekonomi politikalarının etkin bir koordinasyon içerisinde uygulanmasını sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) 2023 yılı altıncı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya dair sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanacak olan üç aylık izleme raporlarını EKK’da düzenli olarak değerlendireceklerini belirtti.

Finansmana erişimi kolaylaştıracak tedbirler görüşüldü

12’nci Kalkınma Planı hedeflerine ulaşmak amacıyla önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek politika, tedbir ve faaliyetlere yönelik izleme ve değerlendirme sürecini ele aldıklarını belirten Yılmaz,  son dönem ihracat görünümü ile dezenflasyon sürecinde yatırım, üretim ve ihracatı destekleyecek, ihracatçı firmaların rekabet gücünü artıracak ve finansmana erişimini kolaylaştıracak tedbirleri görüştüklerini kaydetti.

Mesleki eğitime dair yeni yaklaşımlar ele alındı

Eximbank ve İhracatı Geliştirme AŞ finansman destekleri başta olmak üzere bankacılık sistemi genelinde ihracat finansmanı imkânlarının artırılmasını değerlendirdiklerini aktaran Yılmaz, “Eğitim-istihdam-üretim ilişkisini güçlendirmek ve işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli istihdamı sağlamak amacıyla mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmaları ve yeni yaklaşımları değerlendirdik. Mesleki eğitim ve işgücü piyasasına ilişkin ilgili diğer paydaşların da yer aldığı daha kapsamlı bir çalışmanın yapılması yönünde görüş birliğine vardık” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM