Cuma, Ekim 18, 2024

Karayel: Su ürünlerinde sürdürülebilirliğe önem veriyoruz

Su ürünleri ve balıkçılık sektöründe yaşanan sorunlar ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, saha çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini Ege Üniversitesi’ne yaptı. Türkiye’deki devlet ve özel üniversitelerin Su Ürünleri Fakültesi dekanları ile bir araya gelen TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, su ürünleri ve balıkçılığın akademik ve sektörel durumunu, sorunlarını ve taleplerini akademisyenlerden dinledi.

“Çözüm önerileri son derece kıymetli”

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, toplantı sonrası oluşturulacak raporun kapsayıcı özellik taşıyacağını vurgulayarak, “Bu toplantıyla, akademisyenlerimizin ve alanında yetkili kişilerin görüşlerini alıp, çözüm önerilerini dinleyeceğiz. Sizlerin çözüm önerileri son derece kıymetli. Çalışma sonucunda oluşturulacak raporun tüm paydaşların sorunlarını kapsayacak şekilde oluşturulması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Biz, balıkçılık ve su ürünleri sektöründe özellikle sürdürülebilirlik konusuna son derece önem veriyoruz. İnanıyorum ki bugün alınacak kararlar sektörümüze katkı sağlayacak” dedi.

Karayel, sözlerine şöyle devam etti: “Komisyon olarak mecliste kurulduğumuz günden bu yana çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Komisyonumuz, bütün partilerin ortak önergeleriyle kurulmuş olması itibariyle balıkçılığa, su ürünleri sektörüne ve paydaşlarına verilen önemin gösterilmesi açısından son derece kıymetli. Su Ürünleri Kanununda yapılan değişiklik ile balıkçılık ve su ürünleri sektöründe birçok sorunun ortadan kaldırılması sağlandı ve yeni çıkması muhtemel sorunlarla ilgili de çalışmalara hazırlık yapılmış oldu. Yaptığımız çalışmalarla bütün paydaşlarımızın sorunlarını dinledik ve hızlı bir şekilde sahaya indik.” 

“Rapor, sektöre katkı sağlayacak”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise “TBMM çatısı altında balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonumuzun, ülkemizdeki Su Ürünleri Fakültesi Dekanları ile buluşmasını çok anlamlı buluyorum. Yapılacak istişareler sonucunda hazırlanacak rapor, sektörün yaşadığı sorunların tespit edilmesi ve bu sorunların çözümüne yönelik kısa, orta ve uzun vadeli yol haritasının oluşturulmasına katkı sağlayacak. Raporun, uygulayıcılara yönelik sektörün sağlıklı gelişimine yol açacak tavsiyeleri içererek, sürdürebilirlik açısından olumlu etki yaratacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM