Cuma, Eylül 20, 2024

Emeklinin gözü refah payı artışında

Yeni yılda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 37,57 olarak belirlendi. Ancak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı, asgari ücrete yapılan yüzde 49, memur ve memur emeklisine yapılan yüzde 49,25’lik oranın altında kaldı. Böylece gözler refah payı olarak yapılacak ek zamma çevrildi. Ek zammın bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.


Yeni yılın ikinci haftasında ekonomi takvimi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan veri takvimine göre, TÜİK 8 Ocak Pazartesi günü Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıklayacak. Aynı gün içinde Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Beklenti Anketini paylaşacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistikleri ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını duyuracak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Hazine Nakit Gerçekleşmelerini paylaşacak.

TCMB, 9 Ocak Salı günü Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemleri, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise Hava Kalitesi İstatistiklerini paylaşacak.


Dış Ticaret Endeksleri 12 Ocak’ta açıklanacak

TÜİK 10 Ocak Çarşamba günü; Sanayi Üretim Endeksi, İşgücü İstatistikleri ve İnşaat Maliyet Endeksi verilerini açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı aynı gün içinde Vergi Kimlik Numarası ve Mükellef Sayıları İstatistiklerini duyuracak. 11 Ocak Perşembe günü TCMB Haftalık Para ve Banka İstatistikleri ve Menkul Kıymet İstatistiklerini yayımlayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ise aynı gün içinde Bankacılık Sektörü Bilanço Dışı İşlemler ve Diğer Tabloları paylaşacak.

TÜİK 12 Ocak Cuma günü Ciro Endeksleri, Perakende Satış Endeksleri ve Dış Ticaret Endekslerini açıklayacak. TCMB aynı gün içinde Ödemeler Dengesi İstatistikleri, Finansal Hesaplar ve Zorunlu Karşılığa Tabi Katılım Fonlarını paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM