Cuma, Eylül 20, 2024

TEB: Yerli ilaç sanayii desteklenmeli

ilaç eczane eczacı maliyet fiyat

Türk Eczacıları Birliği, epilepsi, alzheimer, migren hastalarının ilaçlarının muadili olmaması sebebiyle Türkiye’de bir an önce üretime geçilmesi gerektiğini savundu

Türk Eczacıları Birliği (TEB), ülkede faaliyet gösteren yabancı bir ilaç firmasının Türkiye’den çekilme kararı aldığı yönünde çıkan iddialar üzerinde açıklamada bulundu. İlaç firması ile yapılan görüşmeler sonucunda iddiaların asılsız olduğu belirtilen açıklamada, ”Kamuoyunda haberlere esas olan bazı ilaçların satışının durdurulmasıyla ilgili farklı bir gelişmeler hakkında bir açıklama yapılmamış. Konunun özü, söz konusu firmanın Türkiye pazarından kısmen ya da tamamen çekilip çekilmemesi değil. Epilepsi, alzheimer, migren hastalarının kullandığı ilaçlar ile göz damlalarını içeren bazı ilaçların satışının durdurulması ve bu ilaçların bazılarının eşdeğerlerinin olmaması. Bu sebepten dolayı hastaların yaşadığı mağduriyet” ifadelerini kullandı. 

TEB tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Firma uzun süredir bu ülke insanına hizmet verdiğini dile getirdi. Verdikleri hizmetler nedeniyle kendilerine teşekkür etmekle birlikte, vatandaşların ve  ülkenin  bu hizmetleri karşılıksız bırakmadığını belirtmemiz gerekiyor. İlaç sorunuyla birlikte  hastaların yaşayacağı bu tür mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için yerli ilaç sanayimizin tüm imkanlar kullanılarak desteklenmeli.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM