Perşembe, Eylül 19, 2024

Dağ: İzmir’imizi gençlikte lider şehir yapacağız

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ‘İzmir Gençlik Lansmanı’nda konuştu. Dağ İzmir’in genç, zamanın ruhuna ayak uyduran, her alanda öncü bir şehir olması gerektiğini söyleyerek, “Eşsiz İzmir’imizi gençlikte lider şehir yapmak için desteklerinizi bekliyorum” dedi 

Gençlerin nasıl bir İzmir istediğinin farkında olduğunu belirten Dağ,  “İhtiyaçlara, taleplere cevap vermek, sorunları çözmek için elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Bu süreç boyunca, milletvekili olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için var gücümüzle mücadele ettik. Artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. İzmir’imiz için hayallerimizi birlikte gerçekleştireceğimiz yeni bir hikayenin başlangıcındayız” dedi.


“Dinamik bir İzmir’i hep birlikte inşa etmek için çalışacağız”

İzmirim Kart’ın İzmirlilere yeni nesil ödeme yöntemi halinde sunulacağından ve bazı  avantajlar sağlayacağından bahseden Dağ sözlerini şöyle sürdürdü: “90 dakika uygulamasını geri getireceğiz vaadinde bulunmuştuk. Genç İzmirim Kart sahipleri için bu süreyi 120 dakikaya çıkartacağımızın müjdesini vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu dönemde kaldırılan uygulamayı mart ayı içerisinde geri getireceğini söyleyerek bizim bu vaadimize bir TİK atmamızı sağladı. Genç İzmirim Kart sahibi olan kardeşlerimize elbette ekstradan bazı güzelliklerimiz olacak. Genç İzmirim Kart sahipleri aylık 200 TL ödeyerek sınırsız bir şekilde toplu ulaşımdan faydalanabilecek. Gençlerimiz şehir genelinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerinde özel indirimlerden yine Genç İzmirim Kart sayesinde faydalanabilecek.” 


Üniversiteli öğrencilere 10 bin TL destek sözü

‘Öğrenci Genç Kart’ ile öğrencilerin ulaşımda daha çok avantaj sahibi olacağını söyleyen Dağ, “Lise son sınıf öğrencileri özel 5 bin TL teşvik ödülünden faydalanacak. Yılda dört kez tiyatro ve sinema biletini ücretsiz temin edecek. İzmir dışında okumaya giden üniversite öğrencilerimize, yılda bir kez İzmir gidiş dönüş otobüs biletini İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlayacak. Öğrenci evlerindeki 25 metreküpe kadar doğalgaz ücretsiz olacak. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye desteği sağlayacağız. Belediyemize ait sosyal tesisler ‘Öğrenci Genç Kart’ sahiplerine yüzde 20 indirimli olacak. 13 Şubat’ta bir müjdemiz olmuştu. Bu vaadi tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum. Şehrimizde üniversite kazanan her gence  10 bin TL destek vereceğiz. Buna ek olarak, şimdi yeni bir müjdeyi duyurmak istiyorum; üniversite sınavında ilk bine giren öğrencilerimize 50 bin TL başarı ödülü vereceğiz. Bunun yanında özel yetenekli öğrencilerimize eğitimleri için gerekli destekleri sağlayacağız. Bilim, spor ve sanat alanlarında ulusal ve uluslararası yarışmalarda İzmir’i başarıyla  temsil eden tüm gençlerimizin masraflarına destek olacağız” diye konuştu. Ayrıca, Dağ, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı yeni evlenen çiftlere de çeyiz desteği verileceğini ifade etti. 

Gençlerin tarihi miraslarımızı yakından keşfedebilmeleri için Türkiye’nin bazı ilçelerine turlar düzenleyeceklerini söyleyen Dağ, “İstanbul, Ankara, Çanakkale, Mardin ve Bursa gibi illerimize sosyal geziler düzenleyeceğiz. Buralarda tarihi miraslarımızı yerinde görme fırsatı yakalayacak” diye konuştu. 

Öte yandan İzmir’in gençlik kenti olması için çalışmalar yürüteceğini söyleyen Dağ, ”Kuracağımız ekosistem ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Hamza Dağ’ın desteğini yalnızca beş yıl boyunca hissetmeyeceksiniz. Bu projeler, on yıllar boyunca, zamanın ruhunu yakalayarak, gençlerimize çeşitli imkanlar sunacak. 31 Mart’tan sonrası için kollarımızı sıvadık. Eşsiz İzmir’imizi gençlikte lider şehir yapmak için desteklerinizi bekliyorum” şeklinde konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM