Perşembe, Kasım 14, 2024

Pınar Su ve İçecek, atık su miktarını %8 azalttı

Türkiye’yi 1984 yılında ambalajlı su ile tanıştıran Pınar Su ve İçecek, sürdürülebilir yaşam ve sorumlu su yönetimi anlayışıyla, tam 40 yıldır su kaynaklarının sürdürülebilir olması için koruma-kullanma dengesini gözetiyor ve çevre dostu bir gelecek adına önemli faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda; kamu ve sektör çalışmalarına katılıp çoklu su kaynağı yönetimi, kayıp/kaçak su oranlarının azaltılması, atık suların geri kazanımı, su verimliliğinin artırılmasına yönelik projeler ve üretim zinciri boyunca kirleticilerin suya karışmasının önlenmesi yönünde bir çok çalışma hayata geçiriyor. Yapılan bu çalışmaları her yıl düzenli olarak kamuoyu ile paylaşan markanın 2023 yılı verileri Dünya Su Günü’ne özel paylaşıldı. 

Pınar Su ve İçecek, 2023 yılı toplam atık su miktarını bir önceki yıla göre yüzde 8, birim üretim başına ise yüzde 8,6 düşürdüğünü açıkladı.


Aydın Tesisi’nin atık su miktarı azaltımı %24,7’ye ulaştı 

Tesislerinin tümünde her yıl devam ettirilen ve yeni geliştirilen iyileştirme projeleri sonucunda atık su miktarı bir önceki yıla kıyasla; Aydın Tesis’te toplamda yüzde 24,7, Bursa Tesis’te toplamda yüzde 1,3, Sakarya Tesis’te ise toplamda yüzde 14,6 oranında azaltıldı. Birim ürün başına atık su miktarı azaltımı ise Aydın Tesis’te yüzde 18,2, Bursa Tesis’te  yüzde 4,7, Sakarya Tesis’te  ise yüzde 21 oranında gerçekleşti.

Pınar Su’nun Bursa Uludağ Tesisi Türkiye’deki en hızlı üretim hatlarından. Yerleşim birimlerinden bin metre yükseklikte bulunan Pınar Madran kaynağı ise, nitelik ve lezzet bakımından Türkiye’nin en kaliteli kaynaklarından biri. Sakarya Hendek’te bulunan Gökçeağaç su kaynağı, Keremali Dağı ve eteklerinde yer alıyor. Bu üç tesisin yıllık toplam su üretimi, yaklaşık 1,5 milyon ton civarında. Markanın, 2024 yılı hedefi ise; atık su miktarını bir önceki yıla göre yüzde 2 azaltmak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM