Cuma, Eylül 20, 2024

İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nden genç mimarlara destek

2017 yılından beri İzmir Serbest Mimarlar Derneği (İzmir SMD) tarafından, İzmir’deki üniversitelerin mimarlık fakültesi öğrencilerinin diploma projeleri ile katıldıkları ‘MERHABA Yarışması’ yapılan Jüri toplantısı ile sonuçlandı. İzmir SMD Yönetim Kurulu Başkanı Dürrin Ulema’nın başkanlığında Türkiye’nin farklı illerindeki serbest mimarlar ve akademisyenlerin katılımı ile yapılan toplantıya Jüri üyeleri Gözde Susam İnanç, Noyan Umur Vural, Gökhan Çelikağ, Ali Hızıroğlu, Can Şimşek, Ali Olgu Ceylan, Meral Oğuz Bol, Prof. Nurbin Paker Kahvecioğlu, Jüri Yedek Üyesi Pınar Devrim Önemli ile Raportör Yağmur Kaynak katıldı. Değerlendirme sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)  mezunlarından Emirhan Sarıhan ve Firdevs Özer ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü mezunu Sıla Azra Özdemir’in projeleri ödüllendirildi.


“Mesleğe yeni adım atan mimarları yüreklendirmeye çalışıyoruz”

Jüri toplantısı sonrasında İzmir SMD üyeleri, jüri üyeleri, mimarlık fakülteleri bölüm başkanları ve Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyonu (SMDF) Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Petra sponsorluğunda Urla 50’de yapılan özel bir yemekte bir araya geldiklerini belirten İzmir SMD Yönetim Kurulu Başkanı Dürrin Ulema, meslektaşları Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ı da misafir etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. 11’inci Dönem Yönetim Kurulu tarafından meslektaşları Derya Akdurak ev sahipliğinde düzenlenen yemekte  bir araya gelerek güzel bir geceye imza attıklarını dile getiren Ulema, “Derneğimizin 20. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Mimarlık mesleğine de katkı sağlamak için her yıl birbirinden farklı projeleri değerlendirerek en iyi projeleri ödüllendiriyoruz. Mesleğe yeni adım atan mimarları yüreklendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca uzun zamandır görmediğimiz meslektaşlarımızla bir araya gelerek hasret gideriyoruz. Bundan sonra da bu tip etkinliklerle her alanda mimarlık mesleğine hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısını da Urla’da yaptıklarını vurgulayan Ulema,  bu toplantıda Türkiye’nin farklı illerinde federasyona bağlı olan serbest mimarlarla ortak çalışma programı oluşturduklarını kaydetti. Mimarlığın geleceğini masaya yatırmak ve mimarların sorunlarını daha güçlü bir şekilde gündeme getirerek çözümlenmesine katkı sağlamak istediklerini anlatan Ulema, bundan sonraki süreçte daha etkin olarak çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM