Cuma, Eylül 20, 2024

“Almanya birçok iş kolunda nitelikli çalışan istiyor”

Son dönemde Almanya’da iş kurmak ve kariyer yapmak isteyenlerin sayısında hızlı bir artış yaşanırken, İzmir’de de bu fırsatları değerlendirmek isteyenler bir araya geldi. 5 bin kişinin başvurduğu ve 200 kişi ile sınırlanan toplantıda sosyal medyada da bu konuda paylaşımlar yapan Adnan Arda Dağalp ile buluşarak sorularına yanıt arayanlar, İzmir Ticaret Odası (İZTO) İZQ Girişimcilik Merkezi’ni doldurdular. Tatil günü olmasına rağmen 200 kişinin katıldığı ve 2 saat süren toplantı boyunca katılımcılar vize alımından denklik sistemine, Almanya’da konut kiralamaktan iş olanaklarına kadar birçok sorunun yanıtını öğrenme fırsatı buldular. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları ile de büyük ilgi gören Adnan Arda Dağalp, Almanya ile Türkiye arasında iş dünyasında köprü olmaya çalıştığını söyledi.

Kendisini sosyal medyadan takip eden, Almanya’da iş kurmak ve kariyerlerine bu ülkede devam etmek isteyenler ile İzQ Girişimcilik Merkezi’nde buluştuklarını belirten Dağalp, “Etkinliğe hafta sonu olmasına rağmen 5 bin kişi katılmak istedi. Ancak biz toplantıyı 200 kişi ile sınırlandırdık. 2 saat boyunca Almanya’daki iş ve çalışma hayatı ile ilgili her alandan gelen onlarca soruyu yanıtladık. Almanya birçok iş kolunda nitelikli çalışan istiyor. Türkiye’den de Almanya’da çalışmak için yoğun bir talep var. Biz burada köprü kurarak Almanya’da iş ve kariyer hayali kuranların bu hayalini gerçekleştirmesini sağlıyoruz” dedi. 


“Almanya nitelikli Türklere kapısını açmış durumda”

Kurucu ortağı olduğu ARZE JobX firması ile yurtdışında kariyer, yatırım düşünenlere uzman kadrosu ile nitelikli hizmet verdiklerini dile getiren Dağalp, şöyle konuştu: “Almanya kapılarını açmış durumda. Almanya’daki işletmeler nitelikli Türk göçmenleri istiyor ve onların istediklerini vermeye de hazırlar. Uzun yıllardır Türkiye’nin en büyük şirketlerinde en başarılı operasyonları yönettim. Fakat kadrom benden de başarılı ve yaratıcı. Almanya’da ise networkümüz inanılmaz geniş. Türk diasporasının desteği arkamızda. Bizde elimizden geldiğince Avrupa’da yurttaşlarımızı desteklemek, güçlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnsanlar herkesi danışman beni ise yakını, dostu olarak görüyor. Takipçilerimle uzun zamandır yakın bir bağ kurduk. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Herkes vaat ediyor ben ise göç edemeyecek kişilerin işini almayı reddediyorum. Bugüne kadar reddimiz olmadı.  Almanya’da çalışma ve göç danışmanlık hizmeti, İş bulma ve işe yerleştirme,  çalışma vizesi,  danışmanlık ve şirket kurulumu alanlarında hizmet veriyoruz. Bu konuda bize başvuran herkese yardımcı olmaya, destek vermeye hazırız.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM