Cuma, Eylül 20, 2024

Güzelbahçe’de imar sorunları çözülüyor

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Güzelbahçe’nin ilk yerleşim yeri olan Atatürk mahallesindeki imar sorunları için harekete geçi. Atatürk Mahallesinde bürokratlarını da yanına alarak mahalle sakinleriyle bir arya gelen Günay, çözüm önerilerini ve yapılacak çalışmaların süreci hakkında fikir alışverişinde bulundu. 


“Çok yanlış bir plan yapılmış”

Yıllardır vatandaşın mağdur olduğunu, çözüme kavuşamayan imar sorununu çözeceklerini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “Atatürk mahallesindeki yolları genişletmemiz gerekiyor, yeşil alanlar yok açacağız. İmar adaların buna göre ayarlayacağız. En önemlisi de katları ve emsali yüksek tutmamız gerekiyor ki kimsenin hak kaybına uğramaması için planları hazırlıyoruz. Şu anda Atatürk Mahallesinin planlarını değerlendirdik. Buraya önceden bir plan yapılmış fakat çok yanlış bir plan yapılmış. Yollar, sokaklar aynı duruyor ama mevcudun üzerine planı aynı şekilde işlemişler bunu da plan diye getirmişler. Evini yapmak istiyor yapamıyor. Miras bırakacak bırakamıyor dipsiz bir kuyu. Biz buna çalışıyoruz ve sizlerden de destek bekliyoruz. Bu süreç bizleri zorlayacak. Çünkü emsal artışı var. Biz bunu İzmir Büyükşehir Belediyemizle görüşeceğiz. Biz bunu Büyükşehir Belediyemizle çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu.


Rant için değil halk için çalışıyoruz”

Başkan Günay, “Sahili içinde yapamaz edemez dediler. Kimileri mafyanın yeri var kaldıramazsın yapamazsın dediler. Yaptık. Yapmak zorundayız. Oldu mu oldu. Bu da olacak yapmak zorundayız. Halkımız için yapmamız gerekiyor. Vatandaşın rahatlığı için yapıyoruz. Biz ne demiştik halk için halkla beraber her şeyi yapacağız. Bu biraz zaman alacak. Bugünden itibaren düğmeye basıyoruz. Atatürk Mahallesinde bir komisyon kuracağız. Siz bize destek olun bizler çalışmaya hazırız. Beraber çalışırsak başarırız. Atatürk mahallesinin yüzde 90’ını kapsayan bir plan. Süreç biraz çetrefilli olacak, umarım bunun yapılması bize nasip olur. Herkes mutlu olur. Kimse göç etmek zorunda, kiraya çıkmak zorunda kalmadan kendi dedesinin babasının yerinde yaşamaya devam eder” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM