Cuma, Eylül 20, 2024

İzmir’de 93. İEF heyecanı 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık iştiraki İZFAŞ tarafından düzenlenen 93. kez düzenlenen fuar kortej yürüyüşüyle başladı

Türkiye’nin fuarcılık serüvenini başlatan ve birçok ilke imza atan 93. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) törenle açıldı.  İzmirliler yürüyüş için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Fuarın coşkusunun İzmirlilerle buluştuğu kortej, birbirinden renkli gösterilere sahne oldu. Fuar alanında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yanında Türkiye’nin önde gelen firmalarıda stantlarda yerini aldı.


Tema: Teknoloji 

Bu yıl ‘teknoloji’ temasıyla kapılarını açan İEF,  girişimcilere ve start-uplara ayrılmış özel alanlarda, yeni iş fikirleri ve inovatif çözümler sergilenecek. İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. standında Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri ile beş gün boyunca farklı alanlardan uzman konuşmacılar, kurumsal temsilciler ve sektörün öncü firmalarından, start-uplardan temsilciler tarafından, Geleceğin Şehirleri, Teknoloji Trendleri, Oyun Teknolojileri, Tasarım ve İnovasyon ile Yapay Zeka ve Yaratıcılık temalarıyla sunumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca, Yaratıcı Kent Teknolojileri temalı bir Ideathon da düzenlenecek.


Ticaret ve kültür etkinlikleri 

Fuarda teknolojinin yanında Türkiye’nin ticaret ve kültürünü de tanıtacak. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelecek misafirler 11 gün boyunca sürecek çeşitli etkinliklerle ile fuarın tadını çıkaracak. Ziyaretçiler;  yapay zekâ ile 3D animasyonları, VR gözlükle deneyimleyecekleri spor aktivitelerini, kendilerinin de dahil olduğu bir deneyim sunan artırılmış gerçeklik duvarını, ünlü sanatçı Garip Ay ile gerçekleştirilen iş birliğiyle dijital interaktif ebru sanatını, Nihat Özdal küratörlüğünde Digital Echos Sergisi’ni, Türkiye’de tek olan Uzay Kampı’nın sanal gerçeklik gözlüğüyle Ay’da yürüyüş deneyimini ve çok daha fazlasını bulabilecek.  

Fuarın giriş ücretleri ise tam 20 TL, öğrenci 7,5 TL olarak belirlendi. Kültürpark’ın tüm kapılarından giriş çıkış yapılabilecek. Etkinlikler 16.00-23.00 saatleri arasında düzenlenecek. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM