Cuma, Eylül 20, 2024

81 ilde ‘Milli Teknoloji Atölyesi’ kuruluyor

Mehmet Fatih Kacır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 81 ilde kurulacak ‘Milli Teknoloji Atölyeleri’ne ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Kacır, “Gençlerimize müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri geliyor. Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkanı sunuyoruz” dedi.


Nitelikli insan kaynağı yetiştirilecek

Öte yandan bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, atölyelerde; milli teknolojileri üretecek ve geliştirecek gençlere destek verileceği, sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirileceği vurgulandı.

Üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde, Milli Teknoloji Atölyeleri kurarak, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılım sağlayacak takımlara ihtiyaç duyduğu makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacak. Bu proje kapsamında iki farklı destek programı sunulacak. En az 200 metrekarelik atölye alanına sahip olması planlanan atölyenin kurulumuna yönelik Atölye Kurulum Projesi desteği verilecek. En az 200 metrekarelik atölye alanına sahip ve en az 6 ay süresince hizmet vermiş atölyenin işletme aşamalarında sürdürülebilirliklerini ve kapasitelerini arttırmaya yönelik de Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi desteği verilecek.


Başvurular, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi’nden yapılacak

Projede atölye demirbaş ve sarf malzemelerinin belirlenerek temin edilmesi, yarışma süreçlerinin desteklenmesi, yarışma başvuru dosyalarının değerlendirilmesi, alan uzmanları ile takımların buluşturulması, sanayi iş birliklerinin kurulması, yarışmalara teşvik edici tanıtım ve etkinliklerin desteklenmesi, eğitim programlarının düzenlenmesi, takımlara proje hazırlama konusunda danışmanlık verilmesi, bilgilendirme, farkındalık, iletişim kampanyaları yürütülmesi planlanıyor. Başvurular, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrimiçi olarak yapılacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM