Perşembe, Eylül 19, 2024

İzmir’in üniversitelerinden iki farklı sempozyum

Türkiye’de bir ilk olarak Aralık 2008 tarihinde kurulan ‘İzmir Üniversiteleri Platformu’ İzmir’deki yükseköğretim kurumlarının akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak ve İzmir’i bir ‘Üniversite Kenti’ olarak konumlandırmak için projeler üretmek amacıyla yola çıktı. Her yıl bir İzmir üniversitesinin ev sahipliğini yürüttüğü platformun 2024 dönemi ev sahibi olan İzmir Tınaztepe Üniversitesi, ‘Sağlık Herkes İçin Her Şey Sağlık İçin’ temasıyla tüm çalışma grupları iş birliğinle platform temsilciliği yürütüyor. ‘Sağlıkta Yapay Zeka Proje Grubu’ platformda yer alan çalışma gruplarından biri olarak son yıllarda özellikle yapay zekanın (AI), sağlık hizmetleri alanında büyük bir etki yarattığı görüşüyle 10 Ekim 2024 tarihinde Sağlıkta Yapay Zeka Sempozyumu’nu gerçekleştirecek.


Sempozyum, 10 Ekim’de düzenlenecek

Makine öğrenimi ve derin öğrenme gibi yapay zeka alt alanları, sağlık uzmanlarının tanı, teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve sağlığın korunması gibi süreçlerde daha etkili ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirmelerine olanak sağlıyor. Bu durumun önemi, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı On İkinci Kalkınma Planında da vurgulanıyor. İzmir Üniversiteleri Platformu çalışmaları kapsamında Sağlıkta Yapay Zeka Proje Grubu tarafından yapay zekanın sağlık alanındaki öneminin vurgulanması amacıyla 10 Ekim 2024 tarihinde İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nde düzenlenecek Sağlıkta Yapay Zeka Sempozyumu, yapay zeka alanına ilgi duyan herkesin katılımına açık.  Bu sempozyumla birlikte sağlık alandaki farkındalığı arttırmanın yanı sıra, İzmir’deki üniversitelerdeki akademisyenlerle temas kurularak, sağlıkta yapay zeka konusunda çalışan veya çalışma potansiyeline sahip gruplar ile iş birliği olanaklarının değerlendirilmesi hedefleniyor.


Türkiye’nin deprem gerçeği İzmir’de konuşulacak

İzmir Üniversiteleri Platformu’nda yer alan çalışma gruplarından biri olan ‘Acil ve Afet Yönetimi Çalışma Grubu’ da İzmir gibi doğal afet riski yüksek olan bir ilde ana tema olarak ‘Deprem’ konusu üzerine çalışmalarını yürütüyor.   

İzmir üniversitelerinin temsilcilerinden oluşan Acil ve Afet Yönetimi Çalışma Grubu’nun planladığı deprem konulu sempozyum, 10 İzmir üniversitesinden yetkilendirilmiş temsilciler ile multidisipliner bir sempozyum olarak gerçekleştirecek. ‘Türkiye’nin Gerçeği; Her Yönü ile Deprem Sempozyumu’ başlığıyla 4-5 Kasım 2024 tarihlerinde İzmir Tınaztepe Üniversitesinde gerçekleşecek sempozyum halka açık olup 12. Kalkınma Planı hedeflerinden biri olan afetler ile mücadelede özellikle afet riski yüksek olan İzmir için bir farkındalık yaratmak ve hayata geçirilebilecek bireysel, kurumsal önlemlerin alınmasını hedefliyor.


Afetlere karşı farkındalık arttırılacak

Sempozyum jeoloji mühendisliği, inşaat mühendisliği, mimarlık fakültesi, tıp fakültesi, hemşirelik fakültesi, fizyoterapi bölümü, psikoloji bölümü, paramedikler ve daha birçok alandan profesyonellerle iş birliğinde multidisipliner bir ekiple yürütülecek. İki gün sürecek sempozyumda; dört ayrı ana oturum başlığı yer alacak, oturumlar olay yönetim evreleri çerçevesinde değerlendirilerek deprem riskini ve zararı azaltma çalışmaları, depreme hazırlığın önemi, deprem oluştuktan sonra tüm profesyonellerin depreme müdahaledeki yeri ve önemi, deprem sonrası yeniden normal hayata dönüşte iyileştirme çalışmaları gündeme alınacak. Bu sempozyum ile afetlere karşı farkındalığı arttırmanın yanı sıra İzmir üniversitelerindeki akademisyenlerle temas kurularak afet riskini azaltmaya yönelik ortak yürütülebilecek projelerin ve iş birlikleri hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM