Cuma, Eylül 27, 2024

Baran: Nitelikli iş gücü, sektöre ivme kazandırır

Ankara Ticaret Odası (ATO) 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi’nin düzenlediği istişare toplantısı, 24 Eylül tarihinde gerçekleşti. Toplantı ATO Başkanı Gürsel Baran ile Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Ali İhsan Güçlü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. ATO Duatepe Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, sektörün gündeminde yer alan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, doğal taş, mermer ve hazır beton sektörünün ürettiği ürünlerin inşaat başta olmak üzere, döşemeden kaplamaya, heykelcilikten porselen ve cam sanayine, optik sanayi ve süs eşyasına kadar geniş bir alanda kullanıldığını belirterek, sektörün hem iç talep, hem ihracat için üretim gerçekleştirdiğini ifade etti. Sektördeki gelişmeleri ATO’nun 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi aracılığıyla yakından takip ettiklerini kaydeden Baran, maliyet artışlarından, enflasyon muhasebesine, maden işletme ruhsatlarından, nitelikli iş gücü ve usta öğretici eksikliğine sektörün gündeminde birçok konunun yer aldığını söyledi. Ülkede birçok sektörde olduğu gibi doğal taş, mermer ve hazır beton sektöründe de eleman sıkıntısı yaşandığını kaydeden Baran, sektöre nitelikli iş gücü kazandırılmasının önemine dikkati çekti. Baran, “Nitelikli iş gücü katma değer sağlayarak, sektöre ivme kazandırır” diye konuştu.  


“İş dünyasının sorunları ülke gündeminden düşürülmemeli”

Sektörün sorunlarının görünürlük kazanması için toplantılar yaptıklarını dile getiren Güçlü, “Sektör olarak, yaşadığımız sorunları bir rapor haline getirerek, yetkili mercilere ileteceğiz. İş dünyası olarak bize düşen sorunlarımızı ülke gündeminden düşürmeyerek diri tutmak” dedi. Güçlü, sektörün nitelikli iş gücü sorununa da dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM