Cuma, Ekim 18, 2024

Selçuk’ta halkın marketi açıldı

Efes Selçuk Belediyesi tarafından halkın talepleri doğrultusunda, halkın bütçesine katkı sunmak için hayata geçirilen Halk Mark-Et hizmete girdi. Sosyal Belediyecilik anlamında başarılı çalışmalara imza atan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Halk Mark-ET’in halkın talepleri doğrultusunda hayata geçen bir proje olduğunu belirterek; “Halkın hakkı olana kapılarımızı açıyoruz. Halk Mark- Et halkın marketidir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Halk Mark- Et’in Aydın Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle açıldığını belirten Sengel, “Aydın’da Halk Et var.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZ Tarım’ı var. Seçimden sonra “ne yapabiliriz” diye düşündüğümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimize başladık. 


“Ekonomik olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz”

Ekonomik şartların vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını zorlaştırdığına dikkat çeken Sengel, “Çalışanıyla, emeklisiyle hep beraber bir hayat mücadelesi veriyor ve ekonomik olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. İşte o yüzden halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasına bir nebze katkımız olabilir mi, diye düşünerek biz bu işin altından kalkabilir miyiz diye düşündük. Adına Halk Mark- Et dediğimiz içerisinde süt ve süt ürünlerinden yanı sıra kıyma ve kuşbaşı et gibi, yumurta gibi temel ihtiyaçların olduğu sizin marketinizi açıyoruz” dedi.


Öğrencilere kent lokantası müjdesi 

Belediyeciliğin aynı zamanda bir kentte yaşayan vatandaşların hayatına katkı sunmak olduğunu belirten  Sengel, Efes Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması, Ulaşım Desteği gibi sosyal belediyecilik projelerinin yanı sıra yeni projelerin de müjdesini verdi. Sengel, “14 Mayıs Mahallesi’nde dar gelirli ailelerin okul öncesi çocukları için açacağımız bir gündüz bakımevi olacak. Çünkü çocuklarımız eğitim hayatından mahrum kalsın istemiyoruz. Çok yakın bir zamanda da öğrencilerimiz için Kent Lokantası Öğrenci Otobüsü ile çocuklarımıza çok çok uygun fiyata öğlen yemekleri çıkarmaya başlayacağız. Çünkü Sağlıklı, güvenilir gıdaya ulaşmak, eğitim hakkı, yaşam hakkı anayasal hakkımızdır” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM