Cuma, Ekim 18, 2024

Sporun kalbi İzmir’de atacak

İzBB ve İZTO ev sahipliğinde, 8 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ‘İzmir Spor Zirvesi’ gerçekleştirilece

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) iş birliğiyle 8 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenecek ‘İzmir Spor Zirvesi’nin programı belli oldu. Zirveye Eski Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzBB Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener katılacak. Ayrıca zirvede olimpik sporculardan spor yazarlarına milli voleybolculardan Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş gibi teknik direktörlere kadar çok sayıda isim İzmirliler ile buluşacak. 


Tugay: Hedefimiz İzmir’i spor kenti yapmak

İzmir Spor Zirvesi için çok heyecanlı olduklarını belirten Dr. Tugay, “Büyük sporcular yetiştirmiş, köklü kulüpleriyle spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış İzmir’imizi spor kenti yapma hedefimize yürüdüğümüz bu yolda İzmir Spor Zirvesi önemli bir kaldıraç olacak. Hem tarihinde aldığı güç hem günümüzde taşıdığı potansiyel nedeniyle İzmir, spor kenti olmaya en yakın kenttir” dedi. 

İzBB olarak spor kenti İzmir hedefiyle yapılan pek çok çalışma olduğunu ifade eden Dr. Tugay, “Bunun için uzun ve kısa vadeli hedeflerimiz var. Tüm bu çalışmaların yanında planlamaya da ihtiyaç duyuyoruz. İşte İzmir Spor Zirvesi’nde bu planlamanın ilk adımını atacağız. Hedefimize yürürken nasıl bir planlama yapmamız gerektiğini, hangi branşlarda adımlar atacağımızı, kimlerle yürüyeceğimizi konuşacağız. Her biri alanında başarılara imza atan sporcuların deneyimlerinden faydalanacağız” ifadelerinde bulundu. 


Özgener: İzmir, olimpik sporlarda büyük bir potansiyele sahip

Türkiye’nin genç nüfusu ve geleceği açısından sporun büyük bir önem taşıdığını dile getiren Özgener, “İzmir, tarihi boyunca spor açısından her zaman ilklere ve öncü atılımlara imza atmış bir kent. Genç ve dinamik bir nüfusa, olimpik sporlarda büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli doğru stratejiler ve yönetim anlayışıyla hem büyük uluslararası başarılara hem de tüm halkı spor yapan bir kente dönüştürmek hepimizin öncelikli görevlerinden biri. Bu vizyonu oluşturmak ve ileri götürmek için sporun duayen isimlerini dinlemeliyiz. Olimpiyatlarda, Paralimpik Oyunlarda ülkemizi başarıyla temsil eden isimlerden deneyimlerini anlatmalarını talep etmeliyiz. İzmir Spor Zirvesi, hepimiz için bir vizyon yenileme buluşması olacak. Zirveyi geleneksel hale getirerek ve her yıl daha da geliştirerek, kentimizin dünya spor haritasında özgün bir yer edinmesi için gerekli adımları kararlılıkla atacağız” diye konuştu.

İzmir’in tarihi zirvesinde final

İzmir için tarihi nitelikte olan buluşma muhteşem bir finalle noktalanacak. Şansal Büyüka’nın moderatörlük yapacağı ‘Efsanelerle Futbol’ oturumunda Türkiye futbolunda akla ilk gelen teknik direktörlerden Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş mesleki birikimlerini ve sportif tecrübelerini İzmirlilerle paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM