Pazartesi, Ekim 21, 2024

Ekonomi gündeminde bu hafta

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye’de 21-25 Ekim haftasında birçok veri ve istatistik yayımlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 21 Ekim Pazartesi günü Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi ve Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını paylaşacak. 22 Ekim Salı günü TÜİK, Motorlu Kara Taşıtları ve Hanehalkı Yurt İçi Turizm istatistiklerini yayımlayacak. TÜİK, 23 Ekim Çarşamba günü ise Tüketici Güven Endeksini açıklayacak. 

TÜİK, 24 Ekim Perşembe günü Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırmasını paylaşacak. Aynı gün içinde TCMB ise Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi, Menkul Kıymet İstatistikleri ile Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini yayımlayacak. 25 Ekim Cuma günü TÜİK, Bitkisel Üretim 2. Tahmini ile Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini açıklayacak. TCMB ise aynı gün içinde, İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi ile İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranını paylaşacak. 


İzmir’in gündeminde neler var?

Her yıl Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında konunun önem ve hassasiyetine dikkatleri çekmek üzere çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştiren İzmir Ticaret Borsası olarak bu yıl da bilinçlendirme etkinliği düzenleyecek. Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası iş birliği; Foça Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün destekleriyle, konunun önem ve hassasiyetine dikkat çekilecek etkinlik, meme kanserine ilişkin tanı, teşhis, koruma ve tedavi yöntemleri konularında farkındalık yaratmak amacıyla 21 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 14:00’te Reha Midilli Kültür Merkezi’nde (Foça) düzenlenecek.


Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buluyor

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde düzenlenen Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nda (OGTY) ödüller, 23 Ekim Çarşamba günü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak. OİB’in sektörde katma değerli ürün ve teknolojileri geliştirmek amacıyla düzenlediği OGTY, bu yıl ‘Şehir İçi Hareketlilik’ teması ile gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM